bolussen

Bolussen

Bolussen

Zeeuwse bolussen, vanaf mijn eerste ontmoeting was ik verliefd. Hoe meer die plakt, hoe lekkerder die is. En schaam je vooral niet als je je vingers achteraf af wilt likken, dat mag gewoon. 

Ik durfde de mijne geen Zeeuwse bolussen te noemen, bang dat ik straks een boze horde Zeeuwse mensen door Rotterdam zie lopen. Dus gewoon bolussen. Gemaakt door een Rotterdammer. 

Ik maakte deze bolussen al lang geleden, een week nadat ik ze had gemaakt had ik de kans Robèrt van beckhoven te ontmoeten en bij toeval gaf hij wat tips over het maken van bolussen. Voor mij te laat, of voor een volgende keer. Maar misschien hebben jullie er wat aan. 

Pak een vochtig schoon vaatdoekje wanneer je de rollen deeg door de suiker wilt rollen. Leg de suiker op de vaatdoek en rol het deeg er daarna overheen. Doordat het allemaal wat vochtig is plakt er nog meer suiker aan je bolus. Meer suiker zorgt voor extra kleverige bolussen. En zoals ik al zei is dat natuurlijk het lekkerste. 

Verder moet je de bolus maar kort bakken en direct na het bakken omdraaien. Maar dat stond gelukkig ook al in het recept dat ik gebruikte. 

Ik heb namelijk het recept van kleinstukjedan.nl gebruikt. Zij maakte een zoektocht naar het ideale recept, want blijkbaar is dat zo makkelijk nog niet. En ik gebruikte haar uiteindelijk recept. Ik vond ze heerlijk! 

Het recept kun je op haar blog vinden, ik heb er echt helemaal niets aan veranderd dus vind het niet netjes om dat hier nog eens te plaatsen. Maar ik kan het jullie wel allemaal aanraden om ook eens te proberen! 

Bolussen

16 antwoorden
 1. De Spiegelreflex
  De Spiegelreflex zegt:

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen enkele kook-/eetblog volgde tot nu toe en ik heb niet eens een oven thuis, maar voor jou maak ik graag een uitzondering! Wat heb je een mooie blog vol lekkere recepten en smakelijke foto’s, ik volg je direct via Bloglovin ;-)

  Beantwoorden
 2. Annemijn
  Annemijn zegt:

  Wat leuk! Als echte Zeeuw moet ik toch ook een keer bolussen maken in plaats van ze iedere zaterdag bij de bakker halen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.