Favoriete foodblogs!

Ik heb een hoop volgers die nog wat nieuw zijn in de keuken en die voor de rest misschien ook niet veel foodblogs volgen. En dat is zonde, want er zijn zo onwijs veel leuke foodblogs. Blogs waar je zeker een hoop van kunt leren en inspiratie op kunt doen. 

dudefood

Ik wil graag beginnen met het blog Simone’s kitchen. En dan eigenlijk specifiek de “dudefood dinsdag“. Begrijp me niet verkeerd, het hele blog van Simone is geweldig.  Haar foto’s zijn legendarisch, ik hoop ooit een workshop bij haar te volgen. Maar ik vrees dat ik op het gebied van eten gewoon enorm mannelijk ben. De gerechten van haar vriend (?) zijn helemaal geweldig. Hij schrijft enorm tof, één van de weinige foodblogs waar ik elke keer weer in een deuk lig. 

Het is allemaal van dat comfortfood. Eten wat je wilt eten als je thuis komt na een avond stappen, maar daar is het dan eigenlijk te lekker voor. Het past niet binnen een dieet, maar daar doen mannen dan ook niet aan, toch? 

Het is heerlijk. Om te zien, om te lezen en om te eten. Een echte aanrader!

yellow

Als we het dan toch over mannen eten hebben dan past dit blog hier ook binnen. Maura’s blog “Yellow Lemon Tree” staat vol met heerlijke recepten. Maar favoriet bij mij is haar epic burger project. Burgers zijn een echte guilty pleasure van mij. In haar burger project komt ze met zulke leuke creatieve burgers. 

Ik heb wel eens een variatie op één van haar burgers gemaakt, de risotto burger. En dat was heerlijk. Zonder haar blog was ik daar zelf niet op gekomen. 

Ik vind haar foto’s trouwens ook prachtig, dus puur voor de dagelijkse portie foodporn zit je hier ook goed. 

kayotic

Een blog dat ergens erg ver van mij af staat, maar ik tegelijkertijd helemaal geweldig vind is het blog van Kayotic. Ik noemde haar al eerder koningin der kruiden en daar sta ik nog steeds achter. 

Zij kookt voor mij vaak onbekende gerechten en is zo goed met smaken en kruiden. Ik maakte haar foe yong hai en kwam er toen pas achter dat gember heerlijk is. Op haar blog zie ik best wel eens kruiden of producten voorbij komen die ik nooit gebruik. En soms lijkt een recept dan meteen wat lastiger. Maar zij schrijft haar recepten zo duidelijk op, met foto’s van stappen. Ik weet zeker dat iedereen haar recepten kan volgen. 

 

12 antwoorden
 1. Cynthiiaa
  Cynthiiaa zegt:

  Food is good. Blogs zijn geweldig, dus ik zie hier een hele mooie overeenkomst, haha! Wat een leuke foodblogs, ik ga bij allemaal even een kijkje nemen, maybe hebben ze al kerst gerechten online staan. Ik ben echt opzoek naar nieuwe gerechten voor de feestdagen. :D

  Beantwoorden
 2. Tom
  Tom zegt:

  Hoi Mirne, bedankt voor je leuke en warme reactie op de DudeFood column.
  Je begrijpt natuurlijk wel dat je nu de eretitel “super dudess”, hebt verdiend, he?
  Ik ga binnenkort een mannengerecht maken dat wel past in een dieet.
  Zal wel passen in een calorierijk dieet ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.