stoofpeer focaccia

Focaccia met stoofperen en blauwe kaas

Focaccia met stoofperen en blauwe kaas

Hoi, mijn naam is Mirne en ik ben verslaafd aan focaccia’s. Als jullie meerdere mensen kennen met deze verslaving, stuur ze vooral door naar mij dan kunnen we samen een steungroepje beginnen. Hebben jullie nog lekker focaccia recepten? Ik maakte al eerder een focaccia met vijgen en geitenkaas,  een focaccia met tomaat en een focaccia met Parmezaanse kaas. Maar het is nu weer tijd voor stoofperen en dus maakte ik deze focaccia met stoofperen en blauwe kaas! 

De foto is niet geweldig, dat is dan ook de reden dat ik wat lang heb gewacht voordat ik dit recept wilde plaatsen. Maar uiteindelijk wilde ik dit recept toch niet aan jullie voorbij laten gaan. Een mooie foto was leuk geweest, toch is de smaak belangrijker. 

Ik gebruik niet vaak blauwe kaas en ben dus nog een beetje voorzichtig ermee. Ik weet zeker dat mensen die ook nog moeten wennen aan blauwe kaas het zo wel enorm lekker vinden. Blauwe kaas combineert goed met zoete dingen. Je proeft het wel, maar niet te sterk. Als je juist wel gek bent op blauwe kaas kun je natuurlijk altijd meer toevoegen! 

Mocht je meer kaas en stoofperen hebben dan er op je focaccia passen, maak er dan een simpele salade van! Ook altijd erg lekker. 

PS: Vanmiddag krijgt de winnaar van het kaaspakket van www.delekkerstekaas.nl een mailtje van mij. Benieuwd? Ik zal de winnaar ook op mijn Facebook pagina bekend maken. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Focaccia met stoofperen en blauwe kaas
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 350 gram bloem
 2. 200 ml lauw water
 3. 5 gram gist
 4. 1 tl suiker
 5. Stoofperen
 6. 100 gram blauwe kaas
 7. tl rozemarijn
 8. tl oregano
 9. garneer amandelen
Instructions
 1. Doe de gist in het water.
 2. Weeg de bloem af en doe deze samen met de suiker in een grote schaal. Ik doe het in mijn KitchenAid maar je kunt ook met de hand sneden.
 3. Doe het water hierbij en draai dit tot een mooi deeg. Laat zeker 10 minuten kneden zodat je een goed elastisch deeg krijgt.
 4. Breng op het laatst op smaak met zout en oregano.
 5. Leg een bakpapier op de ovenplaat en stort hier het deeg op.
 6. Maak dit al plat en vorm tot een focaccia, smeer in met olie en dek af met plastic folie.
 7. Laat dit zo minimaal 30 minuten staan.
 8. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 9. Haal de folie van het deeg en duw er met je vingers gaatjes in.
 10. Leg de stoofperen in de gaatjes.
 11. Verbrokkel de blauwe kaas over de focaccia heen.
 12. Strooi de rozemarijn over alles heen en leg wat garneer amandelen bovenop.
 13. Plaats voor 40 minuten in de oven.
 14. Mocht je wat siroop van de stoofperen overhebben, smeer de focaccia hier dan direct nadat hij uit de oven komt lichtjes mee in.
Notes
 1. Zowel warm als koud lekker!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
8 antwoorden
 1. Anne
  Anne zegt:

  Focaccia, heerlijk!! Ik krijg meteen zin om de vijgen-geitenkaas variant dit weekend te maken. Hoewel stoofperen-blauwe kaas ook goed klinkt… Aah keuzes!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.