stoofperen kruidnoten crumble

Stoofperen crumble met kruidnoten

Stoofperen crumble met kruidnotenStoofperen en kruidnoten, twee van die dingen die helemaal in dit seizoen horen. Waarom combineren we ze dan niet? Stoofperen maak je vaak met kruiden die ook in kruidnoten zitten. Maar door deze crumble heb je zowel de smaak, als de combinatie van zachte peertjes met een heerlijke krokante crumble. Heerlijk! 

Je kunt stoofperen makkelijk zelf maken, mijn basis recept voor stoofperen heb ik al eerder geplaatst. Maar als je ze maakt kun je er het best meteen een hoop maken! Ze gaan namelijk sowieso wel op. Serveer ze als bijgerecht bij een warme maaltijd, snoep ze op als snack of eet ze lekker als dessert. Stoofperen zijn altijd lekker! 

Al ruime tijd voordat Sinterklaas het land in komt beginnen mensen massaal zakken kruidnoten te kopen. Ik snap de verleiding maar vind het stiekem nog lekkerder om ze ergens in te verwerken. Zoals bijvoorbeeld deze kruidnoten cupcakes. Al heb ik wel een zwak voor de chocolade kruidnoten, die zijn zo lekker! Ik heb ze al 2 jaar niet op, vorig jaar was ik rond deze periode op dieet en heb ik me netjes ingehouden. En dit jaar koop ik in ieder geval geen kant en klare koek en snoep. Misschien moet ik zelf eens chocolade kruidnoten maken?

Vieren jullie dit jaar Sinterklaas? Ik kan me de laatste keer Sinterklaas vieren niet eens meer herinneren, maar dit jaar ga ik weer eens Sinterklaas vieren. Met de schoonfamilie. Ben benieuwd hoe dat is! 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Stoofperen crumble met kruidnoten
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. Stoofperen
 2. Kruidnoten
 3. Garneer amandelen
 4. 20 gram roomboter
 5. 1 el bloem
 6. 1 el donkere basterdsuiker
 7. 1 el kristal suiker
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Doe de stoofperen in een klein ovenschaaltje.
 3. Verbrokkel de kruidnoten en verdeel deze over de stoofperen.
 4. Wrijf de boter, beide suikers en de bloem tot een kruimel deeg.
 5. Verdeel dit deeg over de crumble heen.
 6. Maak af met wat garneer amandelen.
Notes
 1. Weer eens wat anders met kruidnoten!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
32 antwoorden
 1. Esther
  Esther zegt:

  Ik zag zo’n plaatje ook al op pinterest voorbij komen en heb ‘m meteen opgeslagen! Samen met de pepernoten tiramisu weet ik wat er op tafel gaat komen rond 5 december (:

  Beantwoorden
 2. Adejong Visagie
  Adejong Visagie zegt:

  Wat een goed idee! Ik zou het echt nooit bedenken (ben dan ook alles behalve een keukenprinses), maar man wat lijkt dit me een heerlijke combi. Dit moet ik maar eens gaan maken! (recept meteen opgeslagen via mijn bladwijzers)

  Beantwoorden
 3. Anne -gowk-
  Anne -gowk- zegt:

  oke nu moet ik dit wel maken en nu moet ik er ook misschien wel een bolletje ijs bij eten en dan moet ik misschien maar even stoppen met mijn kleine dieetje. Ik kom er wel overheen

  Beantwoorden
 4. Wilmke
  Wilmke zegt:

  Deze ga ik onthouden! Super origineel. Ik denk dat mijn ouders en broer & zus dit erg lekker vinden voor bij ons Sinterklaas avond (die we gewoon nog altijd lekker traditioneel vieren ondanks dat we allemaal volwassen zijn ;))

  x Wilmke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.