Bosbessen crumble
- Bereidingstijd
Ongeveer 25 minuten
- Aantal personen
4 personen
Ingrediënten
- 300 gram blauwe bessen
- 50 gram amandelen
- 75 gram suiker
- 75 gram roomboter
- 150 gram bloem
- snufje zout
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaaltje in met een beetje van de roomboter.
Stap 2
Meng de blauwe bessen met een eetlepel van de suiker. Doe de blauwe bessen in de ovenschaal.
Stap 3
Doe de roomboter, bloem, suiker en een snufje zout in de een schaal. Wrijf alles met je handen bij elkaar tot je een kruimelig deeg hebt. Hak de amandelen grof en doe dit bij het kruimeldeeg. Laat het deeg even rusten tot de oven warm is.
Stap 4
Verdeel het kruimeldeeg over de bosbessen. Plaats de ovenschaal nu voor 20 minuten in de oven tot het mooi goudbruin is.
Dit was lekker. Dat zeg ik natuurlijk wel vaker, maar dit was écht heel, heel, heel erg lekker. Hier mag je mij voor wakker maken. Beter nog, het restje heb ik de volgende dag als ontbijt gegeten en dat was ook echt zeker geen straf. Als ik dit gewoon elke dag kon eten zonder aan te komen, zou ik het gelukkigste meisje op de wereld zijn.
Ik heb er nu een bol vanille ijs bij gedaan, maar met een lepel crème fraîche of wat yoghurt is het ook heerlijk. Terwijl ik dit typ, heb ik alweer zin om het nog een keer te maken.
Ik maakte vorig jaar op vakantie wel eens een crumble met de aardbeien die we langs de weg tegenkwamen. Maar zonder weegschaal is het toch best lastig om de verhoudingen goed in te schatten. Het was nog steeds heerlijk overigens. Maar deze variant was gewoon perfect. Zeker met de heerlijke amandelen erin.
Het oorspronkelijke plan was overigens om een gezonde crumble met havermout te maken, maar ach. Genieten is ook gezond, toch?
Wat ziet dat er heerlijk uit.
Oh dit is gemakkelijk! Ik ga het zeker proberen. Ik zie dat het recept bosbessencrumble wordt genoemd, maar dat er blauwe bessen worden gebruikt. Heb je een tip hoe aan echte bosbessen te komen?