S’mores

 • Bereidingstijd

  Enkele minuten

 • Aantal personen

  Hoe meer, hoe beter.

Ingrediënten

 • Marshmallows
 • Simpele biscuitjes
 • Chocolade (ik gebruikte melk)

Instructies

 • Stap 1

  Prik een marshmallow op een stokje, en rooster deze boven het vuur totdat hij een begint te verkleuren. Donkerder is lekker, zwart natuurlijk niet. Doe dit wel langzaam genoeg dat de binnenkant ook helemaal zacht en warm is. 

 • Stap 2

  Pak twee biscuitjes en een blokje chocolade. Gebruik het liefst een dunne reep chocolade zodat de chocolade goed kan smelten. Doe het blokje chocolade tussen de twee biscuitjes.

 • Stap 3

  Wanneer de marshmallow goed is, haal je hem er met de twee koekjes en chocolade voorzichtig vanaf. Je krijgt dus een stapeltje van koekje, marshmallow chocolade en nog een koekje. Plet dit een beetje.

 • Stap 4

  Voorzichtig eten, het is erg warm. 

smores

De vakantie zit er alweer op, maar ik blijf nog heel even in het vakantiegevoel hangen met deze s’mores. Wij hebben deze vakantie één nacht overnacht bij een schattig hutje met een vuurkorf. Ik wist het direct toen ik die vuurkorf zag. Vanavond gaan we heerlijk bij het vuur zitten met s’mores! 

Mijn verbazing was dan ook groot toen mijn vriend niet wist wat s’mores waren. Ok, in Nederland is het nog niet echt bekend. Maar je ziet het zo vaak in films en series voorbij komen, dat ik er vanuit ging dat iedereen wel wist wat s’mores waren. Speciaal voor hem en alle andere mensen die dit nog niet kennen, schrijf ik dit receptje. Tijd om een kampvuurtje te maken en marshmallows te roosteren. 

Een lekker drankje erbij en zo vermaak ik me de hele avond wel. Wij hadden ook nog kleine worstjes voor boven het kampvuur. Een soort echte kinderdroom voor mij. Wat is er nou lekker dan je eigen eten boven een vuurtje maken? Barbecuen next level. Voor mij was dit het perfecte begin van de vakantie. Eventjes helemaal niets behalve de rust, natuur en de heerlijke hapjes. 

Hopelijk blijft het weer er nog even goed genoeg voor. 

marshmallow

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.