Cakerol met aardbeien

 • Bereidingstijd

  30 minuten + zeker 2 uur laten afkoelen

 • Aantal personen

  8 personen

Ingrediënten

 • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

 • Stap 1

  Zorg dat de oven voor het maken van de mix al is voorverwarmd op 200 graden. Scheid daarna de eieren, zodat je de eiwitten in een vetvrije schaal stijf kunt kloppen met twee eetlepels van de suiker. Mix daarna de eigelen met de rest van de suiker.

 • Stap 2

  Doe beide mengsels en de bloem bij elkaar. Meng dit heel rustig zonder te veel lucht eruit te slaan. Bekleed een bakplaat met een bakpapier en verdeel het beslag hier gelijkmatig overheen. Bak de cake in ongeveer 12 minuten gaar, totdat hij net een klein beetje kleur begint te krijgen.

 • Stap 3

  Zorg dat er voordat de cake uit de oven komt een schone theedoek klaarligt. Maak deze theedoek een klein beetje vocht en strooi hier een beetje kristalsuiker overheen. Doe de cake zodra die uit de oven komt meteen in de theedoek en rol de hele cake zo op. 

  Laat de cake helemaal afkoelen op deze manier. Als je dat niet doet smelt je vulling, en krijg je scheuren in de cake.

 • Stap 4

  Maak de vulling door de slagroom met wat suiker (naar smaak) op en meng hier vervolgens 150 gram roomkaas doorheen. Smeer de afkoelde cake in met de slagroom. Verdeel hier stukjes verse Hollandse aardbeien overheen voordat je hem weer oprolt. Bestrooi na het oprollen met poedersuiker.

  Snij de cakerol in plakken. Voldoende voor 8 mooie plakken.

Ik was er altijd een beetje huiverig voor om een cakerol te maken. Bang dat die zou scheuren of niet op te rollen zou zijn, maar nu ik deze heb gemaakt, ga ik nog veel meer soorten en smaken proberen. Want deze cakerol met aardbeien is geweldig!

Ik kreeg van Verse Oogst de uitdaging om met hun Verse Oogst Box een recept te maken. Nouja, uitdaging. Een doos met lekkere groente en fruit uit het seizoen kan ik natuurlijk altijd wel gebruiken. Ik wilde beginnen met een vrolijk zomers gerechtje, maar ik heb stiekem nog veel meer gemaakt met de producten uit mijn box. Mijn box bevatte namelijk Hollandse aardbeien, peren, gele courgette, witte en groene asperges en nog veel meer. Leuk! 

De box veranderd wekelijks en zo weet je dus ook zeker dat je altijd precies eet wat nu in het seizoen is. Ook hebben ze veel inspiratierecepten, waaronder nu die van mij

Als jij ook een beetje bang bent om aan een cakerol te beginnen, volg dan gewoon alle stappen uit mijn recept. Ik zou hier een “niet goed, geld terug” garantie op willen geven, maar gelukkig is dit recept al gratis. Het is vooral belangrijk dat je de cake na het bakken direct met suiker bestrooid en in een warme en vochtige theedoek oprolt. Ook is het belangrijk dat je hem helemaal laat afkoelen. Als je beide doet, kan het eigenlijk niet mislukken. 

En laten we eerlijk zijn. Zo’n rol ziet er wel veel leuker uit dan gewoon een plak cake, toch?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.