Cheesecake in een potje

 • Bereidingstijd

  10 minuten

 • Aantal personen

  6 personen

Ingrediënten

 • 200 gram roomkaas
 • 200 ml slagroom
 • 6 chocoladekoekjes
 • 2 eetlepels suiker
 • blauwe bessenjam (ik maakte deze zelf door wat blauwe bessen met geleisuiker te verwarmen)

Instructies

 • Stap 1

  Verkruimel de koekjes en verdeel deze over 6 bakjes. Roer ondertussen de roomkaas los. 

 • Stap 2

  Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer hier vervolgens de roomkaas doorheen tot je een glad mengsel hebt. Proef en voeg indien nodig wat extra suiker toe. Het merg van een vanille stokje zou ook erg lekker zijn. Ik had deze helaas niet meer in huis.

 • Stap 3

  Verdeel dit mengsel nu in de schaaltjes en maak dit af met een lepeltje blauwe bessenjam. 

 • Stap 4

  Dit toetje is gemakkelijk een dag van te voren te maken en kun je in de koelkast bewaren. 

Ik vind het altijd fijn om niet met lege handen aan te komen wanneer ik op visite ga. Dit keer vroeg mijn schoonzus mij een toetje te maken. Net datgene waar ik echt niet goed in ben. Ik maakte al eerder voor Kerst cheesecake in een potje, destijds met pretzels en karamel. Dit keer maakte ik een simpele versie met chocoladekoekjes en blauwe bessenjam. 

Het leuke aan dit toetje is dat je zoveel kunt afwisselen als je zelf zou willen. Van de klassieker met de Bastonge koeken, tot een versie met stroopwafels. Je kunt smaakjes toevoegen aan de roomkaas, maar je kunt ook gewoon verschillende toppings gebruiken. Daarbij is het ook gewoon heel erg eenvoudig te maken. Je hoeft niets te bakken, alleen wat mengen en breken. 

Deze potjes komen van de ‘Gü’ toetjes. Heerlijke toetjes, al vind ik ze wel wat prijzig. Voor het Kerstdiner had ik de zware taak om samen met mijn vriend 8 van deze toetjes op te eten, de schaaltjes komen nog steeds regelmatig van pas. Dat is dus echt een tip, als je ooit potjes of schaaltjes nodig hebt. Kijk eens in de supermarkt rond, voordat je veel te dure schaaltjes gaat kopen. 

Met welke smaken zou jij deze cheesecake maken?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd!

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.