Simpele chocolademousse

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 15 minuten + 2 uur opstijven in de koelkast

 • Aantal personen

  4 personen

Ingrediënten

 • 1 reep Tony’s Chocolonely
 • 250 ml slagroom
 • 30 gram suiker

Instructies

 • Stap 1

  Zet een pannetje met een laagje water op het vuur. Doe de chocolade in een metalen kom, en hou dit boven het kokende water. Smelt de chocolade helemaal. 

 • Stap 2

  Klop de slagroom met de suiker helemaal stijf. 

 • Stap 3

  Voeg een klein beetje van de gesmolten chocolade toen aan de slagroom. Meng dit goed met elkaar. 

 • Stap 4

  Klop de de slagroom vervolgens voorzichtig door de chocolade heen. Doe dit rustig zodat je veel lucht erin houdt, maar zorgt dat het wel helemaal mengt. Doe de mousse vervolgens in 4 schaaltjes.

  Laat de mousse minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

Een simpele chocolademousse is natuurlijk altijd lekker. Luchtig, met een rijke chocoladesmaak. Het is ook nog eens enorm snel en makkelijk om te maken. Iedereen kan het! Geen reden dus om die veel minder lekkere kant en klare uit de supermarkt te halen. 

Hoewel ik bij heel veel producten geloof dat het juist goed is om met iets goedkopers, toch iets lekkers te maken. Kan ik je bij dit recept echt aanraden om je favoriete chocolade te gebruiken. Zo gebruikte ik een reep karamel zeezout van Tony Chocolonely. Dat was echt perfect! Het leek zelfs alsof je het zou op deze manier nog beter proeft. 

Op de foto ziet het er niet zo feestelijk uit, misschien niet geschikt voor een leuk dinertje. Maar maak het af met wat geroosterde noten en zorg dat de rest van de tafel mooi gedekt is, dan ga je met dit dessert sowieso indruk maken. 

Ik roep natuurlijk wel dat dit recept zo makkelijk is, maar toch vraagt deze chocolademousse wel om wat echte vaardigheden. De chocolademousse moet namelijk opstijven in de koelkast, en dan is het heel belangrijk dat je er vanaf blijft. En dat is lastig, heel lastig! 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.