Polenta met wilde paddenstoelen
- Bereidingstijd
Ongeveer 50 minuten
- Aantal personen
4 personen
Ingrediënten
- 300 gram polenta
- 1.2 l water
- 200 ml witte wijn
- 100 ml crème fraîche
- 500 gram wilde paddenstoelen
- 50 gram roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram parmezaanse kaas
- peterselie
Instructies
Stap 1
Doe de polenta, water, wijn en créme fraîche bij elkaar, en breng op smaak met zout. Laat dit rustig koken terwijl je constant blijft roeren. Na ongeveer 40 minuten in de polenta klaar. Maak deze af met de helft van de roomboter.
Stap 2
Scheur en/of snij de paddenstoelen in grove stukken. Verhit de andere helft van de roomboter en bak alles hierin op totdat het gaar is. Voeg de geperste knoflook toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Stap 3
Rasp de parmezaanse kaas en doe het grootste deel hiervan door de polenta heen.
Stap 4
Serveer de polenta met de paddenstoelen erop. Verdeel hierover wat parmezaanse kaas en fijngehakt peterselie.
De enige paddenstoelen die ik meestal in huis haal, zijn champignons. En waarschijnlijk ben ik daarin niet de enige in Nederland. Zonde eigenlijk, want er zoveel meer lekkere paddenstoelen. Dit keer maakte ik een polenta met wilde paddenstoelen.
Ik krijg elk seizoen een box met prachtige producten van Verse Oogst. Elke keer weer een verrassing welke producten erin zitten, maar vooral altijd weer erg tof om ermee aan de slag te gaan. Zodra ik de producten zie komen er zoveel ideeën in me op. Al zitten er soms ook dingen in die op zijn voordat ik er wat mee kan maken. Zo zaten er deze keer ook portieverpakkingen blauwe bessen in. Daar kan ik dus echt niet vanaf blijven!
Met de prachtige wilde paddenstoelen die erin zaten maakte ik deze keer deze polenta. Ook polenta maak ik eigenlijk veel te weinig. Je moet bij polenta erop letten dat wat je erbij serveert wat bite heeft en niet teveel saus heeft. Daarom zijn paddenstoelen natuurlijk perfect.
Wat is jouw favoriete gerecht met paddenstoelen?
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!