Sous vide kabeljauw met sinaasappel en venkel

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 35 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 400 gram kabeljauw
 • 1 halve venkel
 • 1 sinaasappel
 • 3 eetlepels olijfolie
 • peterselie
 • peper 
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de sous vide voor op 53 graden. 

 • Stap 2

  Rasp eerst wat schil van de sinaasappel fijn. Hou dit even apart. Snij de venkel en de sinaasappel vervolgens in dunne plakken. De kabeljauw kun je in grote stukken verdelen. 

 • Stap 3

  Doe alles, samen met de olijfolie en peper en zout in een zak. Als je een vacumeermachine hebt, kun je dit vacumeren. Anders werkt het ook prima wanneer je alles in een diepvrieszakje doet, het rustig in het water laat zakken en hierbij het water de lucht eruit laat drukken. Laat dit zakje een half uur in je sous vide hangen. 

 • Stap 4

  Haal de plakken sinaasappel er voor het serveren uit, en verdeel de sinaasappelrasp en peterselie over het gerecht. 

Sommige combinaties verzin je gewoon omdat je toevallig alles in huis had, zo ook deze sous vide kabeljauw met sinaasappel en venkel. Al kan ik me voorstellen dat niet iedereen dit standaard in huis heeft, ik had toevallig een klein beetje venkel nodig voor een ander recept. 

Ik word enthousiast van nieuwe keukenproducten, en heb dan ook meer apparaten dan er in mijn keuken passen. Ik heb helaas weleens een miskoop gedaan, zo vrees ik dat ik m’n vleesmolen van de KitchenAid niet al te vaak zal gebruiken. Hij is erg lastig schoon te maken, en worsten maken bleek helaas ook niet mij specialiteit. Ook heb ik een prachtige gietijzeren pan. Perfect wanneer je iets zowel op het vuur wil hebben, als in de oven. Maar voor de rest eigenlijk veel te zwaar om veel te gebruiken. 

Iets wat je voornamelijk in de professionele keuken ziet, is een sous vide apparaat, maar eigenlijk is dat een van mijn beste aankopen geweest. Hiermee kan ik de perfecte biefstuk maken, en dit geeft je de mogelijkheid om wat meer te experimenteren in de keuken. Maar sous vide bereidingen zijn ook perfect voor de beginnende kok. Het kan door de constante lage temperatuur namelijk eigenlijk niet mislukken. 

Dus mocht je ooit iets van professionele keukenapparatuur willen aanschaffen, dan zou ik aanraden om eens te kijken naar een sous vide. Ik heb zelf een stick, deze hang je in een grote pan of bak en neemt daardoor niet teveel ruimte in in een kast. Zoiets als deze van Maxima Kitchen Equipment bijvoorbeeld.

Hier maakte ik ook dit gerecht mee zonder moeite. Wij aten deze kabeljauw als lunch, maar als je hier een hoofdgerecht van zou willen maken zou dit erg lekker zijn met gebakken aardappels en geglaceerde wortelen. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.