Fenix Food Factory

Veerlaan 19D

3072 AN Rotterdam

http://www.fenixfoodfactory.nl

Fenix Food Factory

De Fenix Food Factory is eigenlijk onze vaste plek in Rotterdam. Wanneer we in het weekend even de deur uit willen voor een hapje eten, komen we vaak hier terecht. Altijd lekker en altijd gezellig. Mijn verbazing was dan ook enorm groot toen ik erachter kwam dat ik nog nooit over de Fenix Food Factory had geschreven. 

De Fenix Food Factory is de plek die ik iedereen aanraad die een keer naar Rotterdam komt. En naar Rotterdam moet je sowieso komen, want Rotterdam is natuurlijk de beste stad van het land. 

In de Fenix Food Factory zitten verschillende tentjes, waardoor je van verschillende keukens iets te eten kunt halen. Ook zit er bijvoorbeeld een kaasboer, hebben ze geweldige vleeswaren en is mijn vriend niet weg te slaan bij de Kaapse Brouwers. Zelf ben ik vooral een fan van Meneer Tanger. Hier kun je verschillende tapas halen. Ze hebben echt geweldige dips. Wij nemen vaak 4 dips en bestellen er dan extra brood bij. Dat is de perfect lunch- of borrelplank. 

Wij zijn van die mensen die bijna nooit voor een tweede keer naar eenzelfde restaurant gaan. Om de simpele reden dat er zoveel te ontdekken is in Rotterdam, dat het zonde is om altijd maar hetzelfde te gaan eten. Daarom ga ik ook zo graag hier heen. Ze hebben namelijk ook de Kaapse Kitchen. Dit is een plek waar wekelijks een andere ondernemer staat. De laatste keer dat wij gingen stond hier “Think BIG kookt” met Mexicaanse gerechten waaronder bovenstaande nacho’s. Heel erg lekker! Zo is er dus ook elke keer wat nieuws te ontdekken. 

Behalve het lekkere eten vind ik ook de sfeer hier altijd fijn. Er zijn binnen veel plekken en het voelt heel huiselijk aan. Als het lekker weer is, gaat de barbecue buiten aan en kun je hier terecht voor onder andere geweldige broodjes pulled pork. 

Mocht jij hier ooit heen gaan, probeer dan bij de verschillende keukens eens iets. Ze hebben ook plankjes waarmee je voor een vast bedrag bij elk kraampje iets kleins krijgt, maar persoonlijk zou ik dat niet aanraden. Dan krijg je namelijk overal iets heel kleins, en naar mijn mening vaak wat saaie dingen. Dan kun je beter zelf de lekkerste dingen uitkiezen. 

2 antwoorden
  1. Denise
    Denise zegt:

    Mmm, lekker. En leuk. Ik heb het alleen maar vanaf de overkant zien liggen, maar ik ben er nog steeds niet geweest.
    Ken je de food hal in Den Haag al? MingleMush? Of de Hofhouse?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.