Afsana Rotterdam

Hillelaan 7-11

3072 JA Rotterdam

http://www.afsana.nl

Afsana

Ik had nog nooit Afghaans gegeten, maar toen ik Afsana tegenkwam, wilde ik het meteen proberen. En het bleek gelukkig een enorm succes! Ik zou hier zeker nog een keer naar toe gaan. 

Ik kwam op Groupon een bon tegen voor Afsana. En hoewel ik tegenwoordig een beetje klaar ben met Groupon, sprak deze me wel meteen aan. Groupon heeft bijna nooit meer leuke dealtjes. Sommige restaurants staan er letterlijk al jaren op, bij andere lees je alleen maar negatieve reviews. Maar heel soms kom je een leuk restaurantje tegen. Zelfs dingen die toch al mijn “nog te bezoeken” lijstje stonden, zoals Roffa Streetfoodbar of Alans en Pims. Afsana had er ook een leuke deal op staan, goede reviews en mijn nieuwsgierigheid was getrokken. 

Afsana zit bij Rijnhaven is dus makkelijk te bereiken met de metro. De zaak ziet er netjes uit, en zeker de hoek met grote bank en ladingen kussens is erg gezellig. We werden al snel vriendelijk begroet en konden een plekje uitzoeken. 

Eerlijk is eerlijk van de gerechten op de kaart kende ik dus nog niets, maar met de duidelijke beschrijvingen kwamen we erg ver. We gingen voor het driegangen menu “Afsana”. 

Het menu begon met als voorgerecht een gestoomd deeggerecht. Mijn versie was met gehakt, kidneybonen en een yoghurtsaus. En mijn vriend ging voor de “Mantoe”. Hetzelfde gestoomde deeggerecht maar dan met kalfsvlees, linzen en yoghurtsaus. Beide vond ik heel erg lekker! 

Als hoofdgerecht kregen we een grote schaal rijst op tafel met verschillende bijgerechten. Voor een mooie foto was het ondertussen te donker, helaas. We hadden als bijgerechten gestoofd kalfsvlees, gehaktballetjes in uiensaus, botermalse kip, pittige spinazie, aardappels in tomatensaus en zachte linzen. Het was allemaal heel erg lekker. Kruidig, maar niet overdreven. Het waren royale porties, gelukkig zijn wij geen kleine eters. 

Het dessert was heel simpel, met lekker pistache ijs en vanille ijs met een beetje kardemom. Ik ga zelf voortaan ook een beetje kardemom over m’n ijs doen. Aanrader! 

De service was veel netter dan ik had verwacht. Zowel een erg vriendelijk meisje als een hele spontane jongen. De eigenaar kwam ook nog aan tafel checken of alles goed was en een kort praatje maken. 

Duidelijk mensen met liefde voor het restaurant. Ze vertellen graag over de gerechten en zijn benieuwd of wij de smaken konden waarderen. 

Ik ben vast niet de enige die nog nooit Afghaans had gegeten. Dus als jij dit ook nog een keer wilt proberen, moet je echt naar Afsana!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.