Pasta met een ricotta-tomatensaus

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 15 minuten

 • Aantal personen

  4 personen

Ingrediënten

 • 250 gram pasta
 • 200 gram ricotta
 • 400 ml gezeefde tomaten
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • peper
 • zout
 • verse basilicum

Instructies

 • Stap 1

  Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Snipper de ui en bak deze glazig. Pers de teen knoflook en bak deze kort mee. 

 • Stap 2

  Doe de tomatenpuree bij de gesnipperde ui, laat deze even ontzuren door hem op te bakken. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten en de ricotta toe. Maak alles fijn door kort met een staafmixer door de saus te gaan. Breng de saus op smaak met de oregano en peper en zout. 

 • Stap 3

  Giet de pasta af en roer deze door de saus heen voordat je hem serveert. 

 • Stap 4

  Serveer de pasta met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Met pasta maak je mij altijd blij. Het maakt eigenlijk niet uit wat je erbij doet, ik hou van pasta in elke maat, smaak en vorm. Deze pasta met ricotta-tomatensaus is een snelle favoriet. 

We hebben allemaal wel eens zo’n avond dat je echt geen zin hebt om te koken, maar ook geen zin hebt om buiten de deur te eten. Vaak kijk ik op dat moment wat menu’s door van restaurants die thuisbezorgen, maar ook daar vind ik zelden iets waar ik zin in heb. Vaak een vette hap, simpel eten voor een te hoge prijs en vervolgens zit je nog lang op de bezorger te wachten ook. Zelf koken is vaak goedkoper, sneller en lekkerder. Daarvoor is dit recept ideaal. 

Ik had deze pasta nog meegenomen uit Toscane. Waar andere toeristen souvenirs meenemen, namen wij een krat vol met pasta mee naar huis. Elke vorm, maat en soort. Gewoon omdat ik het leuk vind om soms eens een ander vormpje te hebben. Officieel heeft elke soort een pastasaus die er het best bij past. Ik probeer me daar soms wel aan te houden, maar soms pak ik gewoon wat er openstaat of wat ik er leuk uit vind zien. 

Als het aan mij zou liggen, zou ik elke ochtend, middag en avond pasta eten. Volgens mij ben ik gewoon in het verkeerde land geboren. 

 

 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.