Zelf patatkruiden maken
- Bereidingstijd
5 minuten
- Aantal personen
Met deze mix kun je verschillende keren patat naar eigen smaak kruiden.
Ingrediënten
- 2 eetlepels zout
- 0,5 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel zoet paprikapoeder
- 0,5 eetlepel knoflookpoeder
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 0,5 theelepel kerriepoeder
Instructies
Stap 1
Meng alle kruiden met elkaar en bewaar deze in een potje.
Stap 2
Strooi de kruiden over gebakken patat naar eigen smaak. De hoeveelheid uit dit recept is geschikt voor meerdere keren.
Wie houdt er nou niet van patat? Of is het friet? Okay, dit blog gaat niet over deze discussie. Wel wil ik graag een lekker recept delen om zelf patatkruiden te maken. Je frietje zal nooit meer hetzelfde zijn.
Om eerlijk te zijn maken wij zelden friet. Ik vind het wel lekker, maar vreemd genoeg maak het toch nooit. Misschien is het om de illusie op te houden dat we gezond eten, of misschien weet ik gewoon niet wat ik bij friet moet eten. Behalve natuurlijk de frituursnacks, maar die haal ik vanwege het complete gebrek aan zelfbeheersing gewoon nooit in huis.
Als we buiten de deur eten en daar friet krijgen, ben ik wel altijd blij. Een aantal keer kreeg ik geweldig gekruide frietjes. Dat was het moment dat ik besloot dat ik zelf eens goede patatkruiden moest gaan maken. Het is zo simpel, ik snap niet waarom ik niet eerder meer kruiden op m’n patat deed dan alleen zout.
Patat staat hier nu nog steeds niet wekelijks op het menu, maar als ik het eet, doe ik het wel meteen doen. Heel veel mensen hebben trouwens wel een wekelijkse patatdag. Vriendinnetjes van vroeger hadden het vaak op vrijdag. Dan waren ze ’s ochtends al enthousiast omdat ze die avond weer patat zouden gaan eten.
Heb/had jij een vaste patatdag?
Er gaat niets boven een goed gekruide friet!