Mozzarellaburger
- Bereidingstijd
Ongeveer 15 minuten
- Aantal personen
Twee personen
Ingrediënten
- 1 bol mozzarella
- 2 broodjes
- 1 ei
- 50 gram bloem
- 100 gram broodkruim
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel balsamico azijn
- handje sla
- tomaat
- basilicum
Instructies
Stap 1
Snij de mol mozzarella door de helft. Probeer hier een platte burger van te maken, het kan zijn dat je van de bolste kant een klein stukje af moet halen. Bestrooi de mozzarella aan alle kanten met bloem.
Stap 2
Klop het ei los en haal de mozzarella hier doorheen. Hak de basilicum fijn en meng dit met het broodkruid. Paneer de mozzarellaburgers nu met het broodkruid. Verwarm een royale laag olie in een pan voordat je de burgers aan beide kanten mooi goudbruin bakt.
Stap 3
Meng de mayonaise met het balsamico azijn. Was de salade en snij de tomaat in plakken.
Stap 4
Beleg je broodjes met de saus, sla, tomaat en de heerlijke mozzarellaburger. Serveer direct.
Ik hou van kaas, en ik hou van burgers. Perfect natuurlijk om dit te combineren.
Ik maakte deze burger al een poosje geleden, maar zoals jullie misschien wel hebben gemerkt, heb ik de laatste tijd maar erg weinig recepten uitgeschreven. Zonde natuurlijk om een lekker receptje niet te delen, dus ik ga een kleine inhaalslag maken!
Dit is een lekker, makkelijk en snel gerechtje. Toch eens iets anders dan een standaard hamburger. Je kunt natuurlijk alles variëren en naar eigen smaak aanpassen. Ik ben zelf fan van zo’n klassiek hamburgerbroodje, maar dit zou bijvoorbeeld ook heel erg lekker zijn op een Italiaanse bol. Als ik niet bang zou zijn dat Italianen me zouden vervloeken, zou ik dit bijna een Italiaans geïnspireerde burger noemen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!