Zelf marsepein maken

 • Bereidingstijd

  15 minuten + enkele uren rusten 

Ingrediënten

 • 200 gram amandelpoeder
 • 150 gram poedersuiker + extra om het marsepein uit te rollen
 • 1 eiwit

Instructies

 • Stap 1

  Meng alle ingrediënten goed met een keukenmachine totdat je 1 stevig geheel krijgt.

 • Stap 2

  Haal het marsepein uit de mixer, druk dit samen tot 1 groot blok. 

 • Stap 3

  Verpak het marsepein in plasticfolie en laat het enkele uren rusten in de koelkast. Minstens 2 uur, langer is beter. 

 • Stap 4

  Rol de marsepein bij gebruik uit met behulp van wat extra poedersuiker zodat het niet plakt. Teveel poedersuiker gebruikt? Kwast een beetje water over je taart aan het eind voor mooier resultaat. 

Het zijn vaak de simpelste dingen die we toch vaak kant en klaar kopen. Zelf marsepein maken had ik dus nog nooit gedaan. Maar als je zoveel moeite in een taart stopt, dan is het toch wel zo leuk als het écht helemaal zelfgemaakt is. 

Vroeger kon je mij echt niet blij maken met marsepein, waarschijnlijk omdat ik alleen de slechte kwaliteit kende. Een goede marsepein kan namelijk echt heerlijk zijn! Soms zou ik willen dat ik iets meer geduld had om zelf zo’n taart te maken en mooi te versieren. Mijn schoonzus maakt bijvoorbeeld de mooiste koeken. Daar is ze rustig uren mee bezig, verspreid over meerdere dagen. Ik daarentegen wil het liefst binnen een uur alles af hebben en dan tóch een indrukwekkend resultaat hebben. Dat lukt natuurlijk niet. Misschien dat ik daarom liever in pannen sta te roeren. 

Als ik me wel een keer voorneem om een mooie taart te maken, dan sta ik maar te prutsen. Doe ik onwijs m’n best, maar is het resultaat toch altijd maar matig. Eigenlijk wil ik dat het er net zo strak uitziet als bij echte bakkers, maar daar moet ik echt nog flink wat voor oefenen. 

Ik heb tijdens een bakcursus wel een keer geleerd hoe je makkelijk roosjes kunt maken. Dat doe je door dunne rondjes te maken, en als je deze laagje voor laagje oprolt, krijg je een roosje. De bovenste randjes vouw je dan een beetje naar buiten. Met de kleuren kun je ook spelen. Je kunt de kleurstof helemaal door de marsepein heen mengen, maar als je maar kort kneedt, krijg je een gaaf marmereffect. 

Mijn conclusie is eigenlijk altijd dat ik beter gewoon een taart kan kopen. Als jij dat nu ook denkt, dan heb ik goed nieuws voor je! Bij gefeliciTAART kun je namelijk een taart bestellen met 15% korting t/m februari 2019 met de code: taart15lekker

Lekkere taarten bestellen is super makkelijk. Sta je tenminste niet voor een drukke verjaardag eerst uren een rommel te maken in de keuken. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.