Pizza met tonijn

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 25 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 1 rol pizzadeeg (bijvoorbeeld van Tante Fanny)
 • 1 pot tomatensaus
 • 1 blik tonijn
 • 1 klein bakje crème fraîche
 • 1 rode ui
 • verse basilicum

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de oven voor op 220 graden.

 • Stap 2

  Rol het deeg uit en smeer deze in met de tomatensaus.

 • Stap 3

  Snij de rode ui in dunne ringetjes. Meng de tonijn met de crème fraîche. Beleg de pizza met de tonijn en de ui. Je zou natuurlijk ook nog plakjes champignons of bijvoorbeeld mais toe kunnen voegen. 

 • Stap 4

  Maak de pizza af met een beetje verse basilicum voordat je hem in ongeveer een kwartier in de oven afbakt. Smakelijk!

tonijnpizzaIk hou van pizza, meestal simpel met wat ham of salami. Als ik een pizza uit de supermarkt kies, haal ik standaard de pizza tonno van Dr. Oetker. Die vind ik vooral zo lekker omdat er een romige saus bij de tonijn zit. Als wij zelf pizza met tonijn maken, maak ik de tonijn dus ook altijd lekker romig. Dat vind ik zelf veel lekkerder dan de tonijn er zo puur op doen. 

Ik had trouwens pizzadeeg van Tante Fanny gekregen in de Foodybox, daarmee heb ik deze pizzaatjes gemaakt. Ik maak ook regelmatig zelf pizzadeeg, maar om eerlijk te zijn was dit ook wel heel erg makkelijk. Het verse deeg werkt fijn en is heel erg lekker. Ik maak er kleine pizza’s van omdat ik dat leuker vind om te delen, maar je kunt natuurlijk net zo goed gewoon een grote pizza maken. 

Terwijl ik dit typ, krijg ik meteen weer zin om pizza te maken. Filmpje erbij en je maakt van elke avond gemakkelijk een succes. 

Toch eet je de lekkerste pizza’s buiten de deur. Laatst was ik bij een Italiaan en koos ik een pasta. Ik had direct spijt. Het was niet slecht, maar thuis kun je het vaak net zo lekker of lekkerder maken. Terwijl een pizza bij de Italiaan toch echt onovertroffen is. Ik zou graag een pizzaoven willen hebben. Mocht ik ooit een grote tuin hebben, dan komt er zeker eentje. Het is toch anders uit een normale oven. 

Ik wil het ook nog een keer op de barbecue proberen. Deze zomer maar eens een mooie pizzasteen kopen. 

Wat is jouw favoriete pizza? 

 

 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.