Gefrituurde jalapenos met cheddar

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 15 minuten

Ingrediënten

 • 6 verse jalapeños 
 • 4 plakjes cheddar
 • 1 ei
 • 100 gram bloem
 • 100 gram broodkruim

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. 

 • Stap 2

  Maak aan de zijkant van de pepers een sneetje. Haal met de achterkant van een theelepeltje voorzichtig de zaden uit de peper. Doe dit zorgvuldig en rustig zodat de pepers niet helemaal uitscheuren. 

 • Stap 3

  Prop de cheddar rustig in de pepers totdat deze helemaal vol zitten. Rol ze daarna door de bloem. Klop het ei los, en haal de jalapeños hier doorheen. De laatste stap is om ze nu nog in het broodkruim te rollen zodat ze met een mooi laagje bedekt zijn. 

 • Stap 4

  Frituur de jalapeños enkele minuten tot ze mooi goudbruin zijn. 

Dit hapje is niet voor mietjes, maar kan jij wel tegen pittig eten? Dan ga je hier heel erg blij van worden. Deze kleine gevulde pepers zijn een perfect borrelhapje of een pittige opvulling van je avondje tapas. 

Serveer deze kleine donders met wat frisse dipjes. Ik ging voor een simpele geprakte avocado en wat blokjes tomaten, wat zure room zou hier ook echt nog heerlijk bij zijn. 

Ik kreeg deze jalapeños in mijn Verse Oogst box. Een doos vol groente en fruit uit het seizoen. Ik vind het oprecht elke keer een cadeautje om uit te pakken. De mooiste kleine frambozen, prachtige Romaine sla en verschillende soorten pepers. Producten waar je echt wat mee kan. En waar je de komende tijd trouwens ook nog wel wat recepten van voorbij zult zien komen. 

Ik heb de laatste tijd weer flink wat gekookt en gebakken, maar kom er elke keer maar niet aan toe om ook de recepten uit te schrijven. Dat schiet natuurlijk niet op, maar ik ga m’n best doen om gewoon regelmatig recepten te blijven delen. 

Gisteren heb ik eens rustig mijn hele Instagram doorgekeken. Het is allemaal eten, maar voor mij zijn dat ook allemaal herinneringen. Ik scroll door vakanties en leuke etentjes. En dat is mijn blog ook voor mij. Een verzameling aan leuke herinneringen. Daarvoor moet ik natuurlijk wel blijven schrijven. 

Durf jij deze gevulde jalapeños aan?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.