Gastrobar 6

Karrenstraat 6

5211 EH ‘s-Hertogenbosch

http://www.gastrobar6.nl

Gastrobar 6

Afgelopen weekend was ik jarig en nam mijn vriend me een dagje mee naar Den Bosch. Ervaringen zijn altijd de beste cadeautjes, en dat is ook een geweldige dag geworden. En deze dag sloten we af met een heerlijke diner bij Gastrobar 6 in Den Bosch. 

Dit restaurant focust op goede wijnspijs combinaties. Wij gingen voor de 5 gangen “experience”. Ik laat mezelf altijd graag verrassen door de kok. In dit geval ging ik helaas niet voor bijpassende wijntjes, maar mijn vriend heeft er wel een aantal gedronken en die paste perfect bij de gerechten. 

We begonnen met het bovenstaande gerechtje. Een ceviche van makreel met onder andere een crème van groene curry en sushi-rijst. 

Als volgende gerechtje kregen we een heerlijke paprikasoep met schuim van Tom Ka Kai met een krokante ui-taugé salade met malse kippendij.

Het derde gerechtje was dit stralende bordje met schol, mosselen en bereidingen van pompoen. Qua smaken net iets minder uitgesproken en spannend, maar wel een perfect stukje schol. 

Mijn favoriete gang was deze entrecote met gekarameliseerde witlof, bosui en een crème van bloemkool. Het vlees was echt botermals. Iets meer van de saus was wel lekker geweest. 

We sloten deze avond af met een heerlijke dessert. We zaten buiten op het terras, dus helaas was het ondertussen al te donker voor een foto. Het was een cakeje met perzik en dragon, een hele romige witte chocolade mousse en geweldig prosecco-sorbet. Een perfecte afsluiter voor een heerlijke diner. 

Mocht jij een dagje Den Bosch op de planning hebben staan, dan zou ik echt aanraden om naast de Bossche bollen nog een plekje over te houden voor dit diner bij Gastrobar 6! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.