Makreelkoekjes
- Bereidingstijd
Ongeveer 20 minuten
- Aantal personen
Twee personen
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 500 gram gekookte aardappelen
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
- 1 fijn gesnipperd uitje
- handje peterselie
- peper
- zout
Instructies
Stap 1
Maak de makreel voorzichtig schoon en pluk het vlees een beetje aan elkaar. Stamp de aardappelen fijn en roer de makreel hier doorheen.
Stap 2
Hak de peterselie fijn en meng dit met de gesnipperde ui, het eitje, de bloem en peper en zout ook door het mengsel heen.
Stap 3
Verwarm een beetje olie in een pan en bak de makreelkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin.
Stap 4
Voor een simpel sausje kun je wat yoghurt, mayonaise en veel bieslook mengen.
Ik ging een avondje met vriendinnen eten, en mijn vriend was alleen thuis. Hij was van plan om een simpele boterham te eten, maar toen kwam net de Foodybox binnen. Daar zat onder andere een gerookte makreel in. Die moest natuurlijk snel op, daarom maakte ik makreelkoekjes.
Deze makreelkoekjes zijn leuk bij de borrel of als voorgerecht. Mijn vriend at gewoon een grote portie als avondeten, ook geen straf. Een keer wat anders dan de makreelsalade die hij er meestal van maakt.
Eigenlijk eten we makreel meestal gerookt, maar de lekkerste makreel die ik ooit at, at ik bij restaurant karakter. Dat was makreel in tomatenvinaigrette, octopus, crème van avocado, olijvencrumble, komkommer en tomaat. Misschien zelfs wel één van de lekkerste gerechten die ik ooit heb gegeten. En dat voor iemand die niet eens zo’n grote visliefhebber is.
Ik maakte er deze keer een simpel sausje bij van half/half mayonaise en yoghurt, en enorm veel bieslook. Makkelijker kan niet, maar ik vond het erg lekker. Je kunt er natuurlijk ook een ander sausje bij maken, maar kies dan wel voor iets dat een beetje fris is.
Wat maak jij het liefst met makreel?
Mmm… dat ziet er heerlijk uit!