Salade met mango, avocado en garnalen

garnalenmangosalade

Deze salade met mango, avocado en garnalen is hele subtiele salade. Heerlijk zoet en mild. Perfect op een warme dag, bijvoorbeeld als bijgerecht bij een barbecue. 

Ik maakte deze salade met wat andere simpele hapjes en wat Turks brood. Gewoon omdat zulke dingen perfect zijn op warme dagen, wanneer je eigenlijk geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wel zin hebt om lang in de tuin te zitten om wat te eten en drinken. Zoals eigenlijk elke avond zou moeten zijn. 

We zijn hier thuis nog steeds druk bezig met gezond eten en wat gewicht verliezen. En gelukkig gaat dat erg goed. Eigenlijk hebben we ook maar weinig te klagen. Er zijn avonden waarop het eten eens wat minder lekker is, maar eigenlijk lukt het de meeste avonden prima. Ook gezond eten kan heerlijk zijn. En ook de gezellige avondjes hoef je niet op te geven. In plaats van ongezonde vette hapjes, maak ik gewoon heerlijke hapjes op basis van groenten en fruit. 

En anders loop ik gewoon een extra rondje. Net als bijna heel Nederland speel ik Pokemon Go, dus dan is dat extra rondje ook geen straf. Kun je in de avond tenminste nog een wijntje erbij pakken. 

Dit keer had ik trouwens op de markt grote garnalen gekocht, maar eigenlijk zijn van die schoongemaakte en al voorgekookte veel makkelijker voor deze salade. Scheelt ook weer een hoop gepruts met het schoonmaken van de garnalen. Dat zal namelijk nooit mijn favoriete klusjes worden. 

Salade met avocado, mango en garnalen
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 avocado
 2. 1 mango
 3. 100 gram gekookte en schoongemaakte garnalen
 4. 2 eetlepels olijfolie
 5. 1 eetlepel citroensap
 6. 1 eetlepel honing
 7. peper
 8. zout
Instructions
 1. Snij de avocado en mango in kleine stukjes.
 2. Meng de olijfolie met de honing en het citroensap en breng dit op smaak met peper en zout.
 3. Doe de avocado, mango en de garnalen in een schaal.
 4. Hussel alles vervolgens met de dressing door elkaar.
 5. Serveer simpel met wat brood.
Notes
 1. Dit is een kleine portie als één van meerdere hapjes voor twee personen. Je kunt de hoeveelheden natuurlijk gemakkelijk vermenigvuldigen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.