Tonijn avocado sandwich

Tonijn avocado sandwich

tonijnavocado

We kennen allemaal tonijnsalade, waarschijnlijk hebben we het ook allemaal wel eens zelfgemaakt. Beter nog. Het was één van de eerste recepten die ik deelde op mijn blog. Een hele simpele tonijnsalade met mayonaise, ui, bieslook, peper en zout. Dit keer maakte ik mijn tonijnsalade met avocado. Een heerlijke tonijn avocado sandwich! 

Ik ben helemaal geen avocado-fan. Ik snap de hele hype echt niet. Ik heb altijd ruzie met mijn avocado’s. Ze zijn of nog veel te hard of al helemaal bruin. Dit keer had ik geluk. Ik haalde ze op de markt en ze waren perfect! Gisteren maakte ik er een simpele guacamole bij de burrito’s die mijn vriend maakte van. Heerlijk!

Helaas zijn avocado’s maar heel kort perfect. Dus als er eentje gister perfect was, moest ik de ander vandaag ook op maken. Daarom maakte ik deze tonijn avocado sandwich. Machtig. Maar onwijs lekker. 

Nu heb ik er nog eentje liggen. Wat zal ik daar eens van maken? Misschien waag ik me wel eens aan een smoothie met avocado. Of misschien is het lekker in een gazpacho? Ik heb ook veel te veel komkommers gekocht, dus gazpacho is geen slecht idee. Ik heb het nog nooit op, voor de gedachte van koude soep loop ik niet direct warm. Maar ik zal het toch ooit moeten proberen. Ik zal jullie op de hoogte houden! 

Tonijn avocado sandwich
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 avocado
 2. 1 blikje tonijn op water
 3. 1 eetlepel crème fraîche
 4. 1 ei
 5. ijsbergsla
 6. halve rode ui
 7. 3 boterhammen
 8. peper
 9. zout
Instructions
 1. Breng een klein pannetje met water aan de kook.
 2. Kook het eitje in 8 minuten gaar.
 3. Prak de avocado met een vork.
 4. Meng de avocado met de tonijn en crème fraîche.
 5. Breng op smaak met peper en zout.
 6. Smeer dit op twee boterhammen.
 7. Snipper de rode ui, verdeel dit over de tonijnsalade.
 8. Snij de ijsbergsla fijn en verdeel dit ook over de boterhammen.
 9. Als laatste het eitje pellen, snijden en op 1 boterham doen.
 10. Vervolgens leg je de ene boterham, op de andere boterham en leg je de kale boterham bovenop.
 11. Zo krijg je een soort club sandwich.
 12. Snijd door de helft en eet direct op.
Notes
 1. Een heerlijke lunch!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.