Pastasalade met avocado, rucola en spek

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 25 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 150 gram pasta
 • 100 gram rucola
 • 75 gram spek
 • Handje pijnboompitten
 • 1 avocado
 • bosje basilicum
 • halve citroen
 • peper
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Kook de pasta gaar en spoel deze koud.

 • Stap 2

  Doe de avocado met de basilicum en het sap van de halve citroen met wat peper en zout in de blender. Maak hiervan een gladde saus.

 • Stap 3

  Bak de pijnboompitten goudbruin en het spek krokant. 

 • Stap 4

  Meng alles door elkaar en serveer de salade direct.

avocadopastasalade

Een heerlijke pastasalade is natuurlijk altijd lekker. Ik maak ze vaak met een saus van mayonaise, maar dat is natuurlijk niet zo gezond. Daarom verving ik de mayonaise door avocado voor deze pastasalade met avocado, rucola en spek. 

Soms zijn pastasalades echt ideaal. Perfect om mee te nemen als lunch bijvoorbeeld, maar ook ideaal wanneer je het avondeten vast eerder wilt voorbereiden. Ik werk vaak in de avonden, waardoor ik weinig tijd heb om te koken. Meestal zorg ik dat het eten helemaal klaar staat en ik het alleen even op hoef te zetten of in de oven hoef te schuiven, maar een koud gerechtje uit de koelkast halen is natuurlijk nog veel makkelijker. 

Dat avocado lekker is bij pasta, was voor mij geen verrassing. Ik maakte al eerder een spaghetti met een saus van avocado. Dat is de makkelijkste pasta ooit. Je zou natuurlijk veel meer kunnen toevoegen aan deze pastasalade, maar ik vind hem zo simpel eigenlijk het lekkerste. 

Voorheen maakte ik vaak pastasalade met penne, augurk, komkommer, ham en kaas. Afgemaakt met een flinke lading mayonaise. Makkelijk om lekker te maken, maar het heeft natuurlijk niet veel met een salade te maken. Avocado is natuurlijk een stuk gezonder en minstens net zo lekker. 

Een goede pastasalade doet mij meteen denken aan een lekkere picknick. Ik nam het vroeger ook regelmatig mee als ik naar het strand ging. Al ging het grootste deel dan meestal de prullenbak in omdat er weer eens zand is was gekomen. Ben ik de enige die zo onhandig is? Het lukt mij ook nooit om mijn handdoek zandvrij te houden. Gelukkig picknicken we nu vooral in het park, daar heb je tenminste geen problemen met zand. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.