IJskoffie met Kahlua

 • Bereidingstijd

  5 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 200 ml koude sterke koffie
 • 100 ml volle melk
 • 100 ml Kahlua
 • ijsklontjes

Instructies

 • Stap 1

  Doe alles bij elkaar in een cocktailshaker.

 • Stap 2

  Een paar keer goed schudden en de koffie over twee glazen verdelen.

 • Stap 3

  Proost!

kahluakoffie

In de zomer is er weinig lekkerder dan een goede ijskoffie. Wanneer ik het op een menukaart zie staan, bestel ik het eigenlijk standaard. Vaak zoet, romig en als het even kan met een lading chocolade of karamel. Dit keer maakte ik zelf een ijskoffie met Kahlua. 

Helaas ben ik niet zo’n koffiedrinker normaal gesproken en heb ik dus ook geen fancy geweldig koffiezetapparaat. We hebben een Dolce Gusto met hele dure cupjes en een hele simpele Senseo. Gelukkig heb ik wel een EZ-Brew, dat is een heel makkelijk kannetje waarmee je makkelijk thee of koffie kunt zetten. 

Ik ontving heerlijke Corazón Espresso van Simon Lévelt en zette daarmee een heerlijke sterke koffie voor mijn ijskoffie. Heerlijk! We hebben voorheen uit wanhoop om sterke koffie te zetten wel eens met koffie uit de Senseo nogmaals koffie gemaakt. Een soort dubbele koffie, maar dat is toch niet echt vergelijkbaar. 

Ik ben trouwens enorm aan het genieten van mijn vakantie. Ok, ik moet nog wel werken, maar doordat ik even niet aan mijn studie hoef te denken, kan ik in ieder geval lekker aan mijn blog werken. Ik heb alweer een hoop recepten klaarstaan en wil eigenlijk ook aan een nieuwe lay-out werken. Ik heb tenminste tijd om wat evenementen te bezoeken en kan ook weer wat actiever zijn op social media. 

Als ik fanatiek genoeg doorwerk, kan ik ook alvast wat vooruit werken voor de komende drukke periodes op mijn studie. Maar dan kan ik nog wel wat meer ijskoffie gebruiken. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.