Pasta met avocado

Pasta-avocado

Pasta is sowieso vaak een snelle en simpele maaltijd, maar deze pasta spant wel echt de kroon. Deze pasta met avocado staat binnen 10 minuten op tafel. Hij is verrassend lekker! 

Vroeger was ik niet zo’n fan van avocado. Mijn eerste keer was een avocado in stukjes in een garnalen cocktail, ik vond het niet geweldig. Ik denk dat de avocado nog niet goed rijp was. Verder vind ik avocado het lekkerste wanneer je hem prakt om bijvoorbeeld guacamole te maken. 

Avocado is erg vet, maar wel enorm gezond. Deze pasta is dan ook een prima vegetarisch en zelfs veganistisch recept. Mijn goede voornemen is namelijk om minder vlees te eten. Zeker thuis wil ik eigenlijk geen vlees meer eten. Mijn andere goede voornemen is wel om meer buiten de deur te eten. 

Om te zorgen dat dat geen te dure hobby gaat worden, hebben wij een vast budget voor onze boodschappen. Alles dat ik onder dat budget kan blijven, mag ik gebruiken om lekker uiteten te gaan. Voor mij dus tegelijkertijd een enorm uitdaging om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. 

Zeker met de feestdagen en alle luxere producten waren de boodschappen weer te duur geworden. Door het slechte weer natuurlijk ook geen zin om naar de markt te gaan. Het afgelopen weekend zijn we wel weer naar de markt gegaan en het scheelt zoveel geld. De Afrikaanderplein markt in Rotterdam is echt geweldig. 

Zo had ik onder andere 5 avocado’s voor maar 1 euro. Dat is toch handig voor deze heerlijke pasta. 

Pasta met avocado
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 250 gram spaghetti
 2. 2 avocado's
 3. 3 tenen knoflook
 4. flinke hand basilicum
 5. halve citroen
Instructions
 1. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar.
 2. Snij de avocado's door de helft, lepel het vruchtvlees eruit en doe dit zonder pit in de keukenmachine.
 3. Doe de tenen knoflook, de basilicum en het sap van de halve citroen ook in de keukenmachine.
 4. Pureer alles nu fijn.
 5. Proef en breng het op smaak met peper en zout.
 6. Giet de spaghetti af en doe de saus hierbij.
 7. Meng de spaghetti goed met de saus en serveer direct.
Notes
 1. Royale portie voor twee personen. Lekker bij een simpele tomatensalade.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Zeker! Eigenlijk kun je het vergelijken met een pesto van avocado. Romig met een lekkere smaak van knoflook en basilicum. :)

   Beantwoorden
 1. Deb
  Deb zegt:

  Het ziet er heerlijk uit!! Het ziet er op de foto net uit als pasta pesto (waar ik echt dol op ben!). Avocado’s vind ik heel lekker dus ik wil jouw recept zeker uitproberen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.