visburger wasabi mayonaise

Visburger met wasabi mayonaise

visburger

Mij maak je blij met alles met brood. Mijn vriend maak je blij met alles met vis. Dit gerecht maakte ons beide dus enorm blij. Ik geef eerlijk toe, wij eten te weinig vis. En met mij waarschijnlijk nog heel veel Nederlanders. Hoe vaak ik wel niet heb gehoord “Ik lust geen vis, alleen kibbeling”. Zo zonde, want vis is echt heerlijk. Deze visburger is ook erg toegankelijk voor mensen die niet van vis houden, of kinderen. Probeer deze visburger met wasabi mayonaise eens!

Gisteren begon ik fanatiek aan het bakken van mijn eigen broodjes. Deeg staan kneden, rusten, opbollen en voor een tweede keer laten rusten. Oven aan en ik schuif ze de oven in. Na een kwartier hadden ze nog steeds helemaal geen kleur. Ik open de oven en voel. De oven is gewoon nog helemaal koud. Fijn, ik had verschillende baksels op de planning staan en dan is mijn oven ineens kapot. 

Dus helaas niet op zelfgemaakte broodjes. Ik zou aanraden om deze burgers te serveren op witte bolletjes, dan zijn ze het lekkerste. En dan kun je er gezond een salade bij maken. Of je gaat gewoon stiekem voor een bord patat. Het is maar wat je wil. 

Wasabi schrikt misschien een beetje af. Maar in deze mayonaise is de wasabi best mild. Daarbij zou je saus altijd wat scherper of juist milder kunnen maken. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Visburger met wasabi mayonaise
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 3 tilapia filet
 2. 2 boterhammen
 3. bosje lente-ui
 4. 1 ei
 5. dille
 6. zout
 7. 2 eetlepels mayonaise
 8. 1 theelepel wasabi
Instructions
 1. Doe de tilapia filet in de keukenmachine met de boterhammen (zonder korst), het ei, stukjes lente-ui, dille en zout.
 2. Draai hier een mooi gehakt van.
 3. Zet een koekenpan met olie op het vuur.
 4. Vorm 4 burgers van het mengsel en doe deze in de pan.
 5. Bak de burgers aan beide kanten mooi bruin.
 6. Meng ondertussen de mayonaise met de wasabi.
 7. Beleg de broodjes zoals je wilt, ik gebruikte rucola en geraspte wortel.
 8. Doe de burger en de wasabi mayonaise op het broodje.
Notes
 1. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
8 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.