Chocolade kreukel koekjes

kreukelkoek

Als je een nieuwe oven hebt moet je natuurlijk wel koekjes bakken. Ik was een beetje inspiratieloos welke koekjes ik zou bakken, maar na een rondje op Foodgawker besloot ik dat het chocolade kreukelkoekjes moesten worden. Ik zag ze zo vaak voorbij komen dat ik er ook nieuwsgierig naar werd. Ik zocht op “chocolade kreukel koekjes” omdat ik recepten liever in het Nederlands lees en kwam uit op het recept van Simone’s Kitchen. Zoals ik al eerder zei één van mijn favoriete bloggers, dus ging ik met haar recept aan de slag. 

Ik vond deze koekjes er zo leuk uit zien. Natuurlijk, je kunt de meeste koekjes altijd wel leuk maken door ze een vormpje te geven of te versieren. Maar ik ben stiekem niet zo van het decoreren. 

Als een klein kind heb ik de hele baktijd voor de oven gezeten om door het raampje te kijken hoe de koekjes mooie scheuren kregen. Waar andere mensen het kalmerend vinden om buiten in de natuur te zitten, vind ik het soms heerlijk om gewoon even te kijken hoe koekjes bakken. Dat is pas echte ontspanning. 

Het is natuurlijk ook geen straf om het vervolgens op te moeten eten. Al geef ik het meeste altijd weg, als ik al mijn eigen baksels op zou eten dan zou je me ondertussen rond kunnen rollen. Al baal ik er soms wel van, de koekjes zijn direct na het bakken heerlijk, maar een volgende dag zijn ze volgens mij al wat minder lekker. Ik wil binnenkort ook oliebollen gaan bakken, maar die zijn een dag later echt niet meer te eten. Wat moet ik daar dan mee? 

Maar maak je geen zorgen. Uiteindelijk komt alles altijd op. Het enige waar ik me zorgen maak is hoe lief de weegschaal mij vind wanneer ik er weer eens op stap. Maar december is om te genieten. In januari komen de goede voornemens wel weer. 

Meestal hou ik het “december is om te genieten” langer vol dan de goede voornemens. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Chocolade kreukel koekjes
Yields 10
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 90 gram pure chocolade
 2. 90 gram suiker
 3. 90 gram bloem
 4. 30 gram roomboter
 5. 0.5 theelepel bakpoeder
 6. 1 ei
 7. 1 theelepel kaneel
 8. zout
 9. poedersuiker - om de deegballetjes in te rollen
Instructions
 1. Smelt de chocolade en roomboter samen au bain marie.
 2. Klop het ei met de suiker goed los.
 3. Voeg de bloem, kaneel en het bakpoeder toe aan de eieren.
 4. Roer hier vervolgens ook de chocolade doorheen tot alles een geheel is.
 5. Verpak het deeg in folie en leg het voor 2 uur in de koelkast.
 6. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 7. Doe de poedersuiker in een schaaltje of een diep bord.
 8. Rol balletjes ter grote van kleine gehaktballetjes, rol ze door de poedersuiker.
 9. Leg de balletjes op een bakplaat en druk ze een beetje plat.
 10. Laat genoeg ruimte tussen de koeken.
 11. Bak de roeren in 15 minuten gaar.
 12. Ze zijn het lekkerste als ze helemaal afgekoeld zijn.
Notes
 1. Recept van Simone's Kitchen als basis gebruikt: http://simoneskitchen.nl/chocolade-kreukel-koekjes/
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
10 antwoorden
 1. Sieta
  Sieta zegt:

  Er staat bij punt 2 dat de suiker door de eieren geklopt moet worden, maar bij de ingrediënten staat 1 ei en er staat ook niet hoeveel suiker er gebruikt moet worden.
  Kun je aangeven hoeveel eieren en suiker precies?
  Koekjes zien er goed uit, zin om ze te maken!

  Beantwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Jeetje, dat heb ik helemaal over het hoofd gezien! Ik heb gelijke delen bloem, suiker en chocolade gebruikt. 90 gram in dit geval dus!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.