Varkenshaas Wellington

varkenshaasencroute

Zoals ik gister al vertelde speelt vlees bij mij echt een hoofdrol met kerst. Dit jaar wil ik een klassieke beef Wellington maken voor het kerstdiner bij mijn moeder. Een duur stuk vlees, daarom wilde ik thuis eens oefenen. Daarom besloot ik deze varkenshaas Wellington te maken. Eigenlijk heet het een varkenshaas en croûte. 

En zoals je al kunt zien is het maar goed ook dat ik eerst een keer ben gaan oefenen. Want bij deze is het deeg nog net iets te vochtig. Ik heb een nieuwe oven dus dat is sowieso even oefenen. De ossenhaas voor de echte beef Wellington is natuurlijk wel iets dikker dus dan moet hij langer de oven in. Krijgt mijn deeg gelukkig ook iets meer tijd. 

Om een vochtige bodem te voorkomen kreeg ik de tip om het vlees en de champignons met een laagje filodeeg in te pakken. Ook zou je eiwit aan de binnenkant van het bladerdeeg kunnen smeren. Ik moet eerlijk zeggen dat zacht bladerdeeg voor mij juist een ultieme guilty pleasure is. Ik vind dat echt heerlijk. Maar het is niet netjes om hem zo te serveren. 

Het leuke van een foodblog hebben is dat je ruim voor kerst al een reden hebt waarom je toch echt uitgebreid moet koken. Al zullen de recepten van het echte kerstdiner toch echt pas na kerst online komen. Ik heb geen budget om dat nu al te maken en ik vrees dat mijn familie geen zin heeft om kerst al 2 weken eerder te vieren. 

Soms ben ik wel benieuwd hoe andere foodbloggers dat doen. Je moet eigenlijk altijd voorlopen op de rest van het land. Zodat jouw recepten online staan wanneer andere het nodig hebben. Gaat niet altijd, al zal ik als ik langer blog wel steeds een grotere basis aan recepten krijgen die jullie natuurlijk zouden kunnen gebruiken. 

Mijn vriend en ik hadden beide een hele varkenshaas en aten er verder alleen wat geglaceerde wortels bij. Een asociaal grote portie, maar het was heerlijk! 

Mocht jij één van mijn recepten maken, laat dat mij dan vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter. Vind ik echt supertof om te zien! 

Varkenshaas Wellington
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 varkenshaasjes
 2. 250 gram champignons
 3. 100 gram spekjes
 4. 6 blaadjes bladerdeeg
 5. 2 theelepels mosterd
 6. 1 ui
 7. 1 ei
 8. peper
 9. zout
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Braad de varkenshaasjes kort aan alle kanten aan.
 3. Doe de champignons en de ui in een keukenmachine en maal fijn, niet te fijn.
 4. Bak de spekjes uit en doe hier vervolgens de champignons bij om het meeste vocht eruit te bakken.
 5. Breng de champignons op smaak met peper, zout en de mosterd.
 6. Ik heb een rooster van de bovenkant van het bladerdeeg gemaakt, maak dat dan eerst. Maar je kunt het bladerdeeg ook gewoon heel laten.
 7. Leg een stuk bladerdeeg neer groot genoeg voor een hele varkenshaas.
 8. Verdeel hier eerst wat champignons op, daarna de varkenshaas en daarna nog meer champignons.
 9. Maak er nu met een ander stuk bladerdeeg een pakketje van.
 10. Smeer de bovenkant van het pakketje in met een los geklopt ei.
 11. Maak zo de andere varkenshaas ook klaar.
 12. Zet in de voorverwarmde oven en laat 20 minuten bakken.
 13. Laat zeker 10 minuten rusten.
Notes
 1. Een goedkopere versie van de bekende beef Wellington.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.