Kerst bijgerecht: Geglaceerde wortelen met gember

wortelen

Toen ik vroeger jong was, was ik al geen lastige eter. Ook groenten vond ik helemaal niet erg om te eten. Maar wat ik echt niet lekker vond waren gekookte wortelen. En nog steeds niet. Maar deze geglaceerde wortelen met gember zou ik elke dag wel kunnen eten. Een beetje inspiratieloos welke groenten je bij het kerstdiner wilt serveren? Deze geglaceerde wortelen zijn een echte aanrader! 

Als ik aan het kerstdiner denk dan is vlees het eerste wat in me op komt. Een groot stuk vlees. Producten die je op een normale doordeweekse dag niet zou eten en gerechten waar je normaal geen tijd voor hebt om te maken. Allemaal natuurlijk heel erg leuk, maar vaak zijn het juist de kleine dingen die een kerstdiner leuk maken. 

Wat denk je van de klassiekers zoals sperzieboontjes met spek of pommes duchesse. Heerlijk toch? Groenten denk je misschien niet als eerst aan, maar ze maken het diner zeker wel af!

En nu bekijk ik het hele kerstdiner natuurlijk alleen maar vanuit een kook oogpunt, want eigenlijk gaat het om de mensen waarmee je samen bent en de gezellige avond natuurlijk. Al moet ik eerlijk zijn, dat is niet de reden waarom ik er zo naar uit kijk. Ik heb gewoon zin om te koken en te eten! 

Nog iets waar ik enorm naar uit kijk is om naar de groothandel te gaan. Waar andere meisjes graag uren in kledingzaken lopen, word ik helemaal enthousiast van een goede vlees of kaasafdeling. Toen ik de koksopleiding volgde ben ik een keer met de hele klas naar de groothandel geweest. Mochten we zelf even shoppen, ze wisten niet hoe snel ze naar de snoep afdeling moesten gaan. Grote verpakkingen snoep, wat is daar nou leuk aan? Ik heb lekker vlees uitgezocht. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Geglaceerde wortelen met gember
Print
Ingredients
 1. Een bosje bospenen
 2. Gember (stukje ter grote van een duim)
 3. 30 gram roomboter
 4. 1 eetlepel honing
 5. 1 theelepel rozemarijn
 6. Rasp van een halve citroen
Instructions
 1. Breng een pan water aan de kook.
 2. Rasp de wortelen schoon, laat een klein stukje groen zitten.
 3. Kook de wortelen in 8 minuten gaar.
 4. Smelt de roomboter in een pan.
 5. Doe de gekookte wortelen, honing, rozemarijn, geraspte gember en citroen rasp erbij.
 6. Roer goed door en bak de wortelen zo even lekker op.
 7. Direct serveren.
Notes
 1. Heerlijke bijgerecht!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden
 1. Emma
  Emma zegt:

  Ziet er erg lekker uit, deze ga ik zeker eens proberen! Al helemaal omdat ik nog niet bekend ben met de term ’glaceren’! Dankjewel voor het recept!

  Beantwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Oh bedankt! Helemaal vergeten in het recept te zetten. Deze gaat tegelijk met de andere smaakmakers erbij. :) Ik heb het meteen aangepast.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.