Zoete aardappel duchesse

zoeteaardappelduchesse

Dit stond al een poosje op mijn lijstje. Onwijs tof voor de kerstdagen, maar eigenlijk lekker het hele jaar door. Toen de mijne klaar waren, wilde ik alleen maar zo snel mogelijk eten. Het was dat mijn vriend mij naar mijn fotohoek stuurde, anders hadden jullie deze zoete aardappel duchesse moeten missen.

Alles ziet er leuker uit als je er een leuk toefje van maakt. En de kleur van zoete aardappel is natuurlijk altijd geweldig. Als het aan mijn vriend zou liggen, zouden wij elke dag zoete aardappel eten. Ze zijn al geweldig als simpele frietjes uit de oven, maar ook deze zoete aardappel duchesse is echt onweerstaanbaar lekker. 

Zien jullie dit al bij jullie kerstdiner op tafel staan? Gemakkelijk voor te bereiden. Heerlijk bij een lekker braadstuk. Zoete aardappel en wild? Perfecte combinatie!

Ik heb eindelijk mijn menu voor het kerstdiner af. Ik heb zelfs alle boodschappen al besteld. Ik doe dit jaar lekker lui. Geen zin om in alle drukte voor de groothandel te slenteren. Daarbij was de vleesselectie vorig jaar een kleine teleurstelling. Online bestellen is lekker rustig en alles is op voorraad. Zolang er maar niets fout gaat met de bezorging. 

Maar eigenlijk voel ik me dit jaar heel rustig over het kerstdiner. Het is jammer dat mijn familie geen vis lust, het is een redelijk zwaar diner met veel vlees. Maar het zijn wel gerechten die ik gemakkelijk kan voorbereiden. De recepten komen helaas pas na Kerstmis online. Had ik maar genoeg tijd en geld om nu al spontane kerstdiners te maken. 

Koken jullie deze kerst? 

Zoete aardappel duchesse
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 kilo zoete aardappelen
 2. 1 ei
 3. 50 gram roomboter
 4. peper
 5. zout
Instructions
 1. Schil de zoete aardappelen.
 2. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
 3. Stamp de zoete aardappel fijn en meng de roomboter en het ei er doorheen.
 4. Breng op smaak met peper en zout.
 5. Laat de puree een beetje afkoelen voordat je het in een spuitzak doet.
 6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 7. Leg een bakpapier op de bakplaat en spuit nu met een gekarteld mondje mooie toefjes van de puree.
 8. Plaats deze voor 20 minuten in de oven tot ze wat kleur krijgen.
 9. Direct serveren.
Notes
 1. Het ziet er geweldig uit en het is heerlijk!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
7 antwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Ik ben fan van wegwerp spuitzakken. Vind normale altijd rot schoonmaken. En deze kun je ook gemakkelijk dichtknopen en bewaren. :D

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.