pompoen hummus

Pompoen hummus

hummuspompoen

Gezond eten is eigenlijk heel erg makkelijk. Zonder moeite zet ik een heerlijk gezond diner op tafel en ik ontbijt met een stevige bak havermout. En als je ’s middags veel tijd hebt kun je natuurlijk lekker een salade maken of een kom soep opwarmen. Maar er is ook niets mis met eens een boterham eten. Maar wat doe je er dan op? 

Als lekker maar gezond broodbeleg maakte ik deze pompoen hummus. Je maakt gewoon een lekkere bak en smeert vervolgens de komende dagen je boterhammetjes lekker met deze hummus. Persoonlijk vind ik hem het lekkerste met wat plakjes komkommer en een gekookt eitje. 

Ik ben helemaal gek op pompoen, zeker de pompoensoep is echt favoriet hier. De volgende keer dat je een pompoen in een ander recept nodig hebt houd je gewoon een beetje apart om deze hummus van te maken. Of andersom, als je deze hummus wilt maken, maak je van de rest gewoon heerlijke pompoensoep. 

Je kunt hier ook een heerlijk luxer broodje van maken met geitenkaas, pijnboompitten en rucola. Eigenlijk is dit gewoon een simpele basis waarmee je nog veel kanten op kan. 

Of als je het nog gezonder wilt maken smeer je deze hummus niet op een broodje maar dip je groenten in. Lekker worteltjes knagen met hummus. Dit schrijf ik enigszins sarcastisch, want persoonlijk houd ik niet van hele rauwe wortels eten. Maar het schijnt heel erg lekker te zijn, dus probeer het gewoon eens. Maar laten we vooral niet doorslaan met die gezondheidswaanzin. Er is ook niets mis met een boterhammetje met kaas. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Pompoen hummus
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. kwart van een flespompoen
  2. klein blikje kikkererwten (150 gram)
  3. 1 eetlepel tahin
  4. 1 teen knoflook
  5. 1 theelepel komijn
  6. 1 eetlepel citroensap
  7. peper
  8. zout
  9. Om te garneren: paprikapoeder en peterselie
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen en snij deze in kleine stukjes.
  3. Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en leg hier de pompoen op, verdeel daar een beetje olie doorheen.
  4. Schuif de pompoen de oven in en laten deze roosteren tot hij lekker zacht is, ongeveer 30 minuten.
  5. Doe de pompoen in de keukenmachine met alle andere ingrediënten tot je een mooie gladde massa hebt.
  6. Proef en kruid verder naar smaak.
Notes
  1. Gezond en lekker!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
11 antwoorden
  1. Emma
    Emma zegt:

    Er staan iedere week twee bakjes pompoenhummus in onze koelkast, voor op de boterham! Hoog tijd dat ik het zelf uit ga proberen met dit recept!

    Beantwoorden
  2. diana
    diana zegt:

    deze ga ik eens proberen. heb ooit 1 keer hummes uit de winkel op maar die vond ik niet lekker. en ik hou best wel van pompoen dus ben benieuwd of ik t zo dan wel lekker vind.

    Beantwoorden
  3. Sanne
    Sanne zegt:

    Hmmm Mirne wat een idee!! Ik ben gek op hummus én op pompoen!! Dit moet ik dan ook proberen :) En hij ziet er ook nog eens heel erg vrolijk uit. Na mijn vakantie wordt dit een van de eerste dingen die ik ga maken!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *