Pompoen hummus
Gezond eten is eigenlijk heel erg makkelijk. Zonder moeite zet ik een heerlijk gezond diner op tafel en ik ontbijt met een stevige bak havermout. En als je ’s middags veel tijd hebt kun je natuurlijk lekker een salade maken of een kom soep opwarmen. Maar er is ook niets mis met eens een boterham eten. Maar wat doe je er dan op?
Als lekker maar gezond broodbeleg maakte ik deze pompoen hummus. Je maakt gewoon een lekkere bak en smeert vervolgens de komende dagen je boterhammetjes lekker met deze hummus. Persoonlijk vind ik hem het lekkerste met wat plakjes komkommer en een gekookt eitje.
Ik ben helemaal gek op pompoen, zeker de pompoensoep is echt favoriet hier. De volgende keer dat je een pompoen in een ander recept nodig hebt houd je gewoon een beetje apart om deze hummus van te maken. Of andersom, als je deze hummus wilt maken, maak je van de rest gewoon heerlijke pompoensoep.
Je kunt hier ook een heerlijk luxer broodje van maken met geitenkaas, pijnboompitten en rucola. Eigenlijk is dit gewoon een simpele basis waarmee je nog veel kanten op kan.
Of als je het nog gezonder wilt maken smeer je deze hummus niet op een broodje maar dip je groenten in. Lekker worteltjes knagen met hummus. Dit schrijf ik enigszins sarcastisch, want persoonlijk houd ik niet van hele rauwe wortels eten. Maar het schijnt heel erg lekker te zijn, dus probeer het gewoon eens. Maar laten we vooral niet doorslaan met die gezondheidswaanzin. Er is ook niets mis met een boterhammetje met kaas.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- kwart van een flespompoen
- klein blikje kikkererwten (150 gram)
- 1 eetlepel tahin
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel citroensap
- peper
- zout
- Om te garneren: paprikapoeder en peterselie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pompoen en snij deze in kleine stukjes.
- Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en leg hier de pompoen op, verdeel daar een beetje olie doorheen.
- Schuif de pompoen de oven in en laten deze roosteren tot hij lekker zacht is, ongeveer 30 minuten.
- Doe de pompoen in de keukenmachine met alle andere ingrediënten tot je een mooie gladde massa hebt.
- Proef en kruid verder naar smaak.
- Gezond en lekker!
- With love,
Wat een variatie op de normale humus. Hij ziet er ook heel vrolijk uit. Ik zou hem wel met een worteltje gaan oppeuzelen (inderdaad superlekker
Ik ben ook echt fan van pompoen! Ik ga deze dan ook snel een keer maken voor dat het seizoen over is!
Wow dit ziet er zooo lekker uit! Dit wil ik weleens gaan proberen. Zou ‘em denk ik zelf alleen wat pittiger maken, vind pompoen lekker maar vaak zo mild van smaak.
Wat ziet dat er heerlijk uit! Wat een leuke variant
Xo
Oeh, lijkt mee een lekkere variant! <3
Ook lekker met feta en zachte geitenkaas ipv kikkererwten, is het geen hummus natuurlijk…..
Een rood pepertje kan ook geen kwaad.
Er staan iedere week twee bakjes pompoenhummus in onze koelkast, voor op de boterham! Hoog tijd dat ik het zelf uit ga proberen met dit recept!
deze ga ik eens proberen. heb ooit 1 keer hummes uit de winkel op maar die vond ik niet lekker. en ik hou best wel van pompoen dus ben benieuwd of ik t zo dan wel lekker vind.
Ik heb een (bijna ongezonde) obsessie met pompoen, dus dit is zeker het proberen waard. :)
Oke ik ben gek op pompoen én hummus, dus dit recept vind ik nu al geweldig haha! Ga het snel uitproberen :)
Hmmm Mirne wat een idee!! Ik ben gek op hummus én op pompoen!! Dit moet ik dan ook proberen :) En hij ziet er ook nog eens heel erg vrolijk uit. Na mijn vakantie wordt dit een van de eerste dingen die ik ga maken!!