Dadels met geitenkaas en spek

 • Bereidingstijd

  20 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 6 dadels
 • 25 gram zachte geitenkaas
 • 6 plakjes ontbijtspek

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de oven op 200 graden.

 • Stap 2

  Halveer de dadels en haal de pit eruit.

 • Stap 3

  Vul elke dadel met een beetje geitenkaas en omwikkel ze vervolgens met het ontbijtspek.

 • Stap 4

  Plaats de dadels voor een kwartier in de oven.

dadelgeitenkaas

Sommige dingen zijn er niet zo lekker uit, maar zijn wel enorm lekker. Zo is dat ook met deze dadel met geitenkaas en spek. Zoete dadels, zachte geitenkaas en krokant spek. Veel beter kan het niet worden, toch? 

Ik maakte laatst lekker een aantal gezonde hapjes. Deze heerlijke dadels met geitenkaas en spek stonden daar ook tussen. Misschien niet de meeste gezonde hapjes, maar een tafel met alleen maar wortel en broccoli is ook zo saai. 

Soms is het trouwens even zo lekker om veel verschillende dingen klaar te maken en wat langer in de keuken te staan. Om één of andere reden vind ik dat heel kalmerend. En zeker wanneer mensen het resultaat waarderen is dat gewoon tof. Sowieso een stuk leuker dan met een bord op de bank snel je eten naar binnen schuiven. Omdat ik veel avonden werk, ziet mijn avondeten er helaas veel te vaak wel zo uit. 

Zeker nu ik vakantie heb van mijn studie, zou ik mijn vrije avonden weer wat gezelliger moeten maken. Rustig de tijd nemen om te eten en samen met mijn vriend te zijn. Je hoeft natuurlijk niet altijd buiten de deur te eten om het gezellig te hebben. Al doen we dat de laatste tijd wel steeds vaker. Ook ik heb namelijk wel eens geen zin om te koken en in plaats van eten bestellen, ga ik liever even ergens zitten om te eten. Ook als dat in een simpele tent is met plastic vorkjes zoals bij Roopram. Een goede pizza of een heerlijke curry is ook altijd goed. 

Maar laten we eerst deze dadels met geitenkaas en spek maken, dan heb je helemaal geen reden meer om de deur uit te gaan. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.