Tosti met geitenkaas, nectarine en pecannoten

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 20 minuten

 • Aantal personen

  Een persoon

Ingrediënten

 • 2 boterhammen
 • oude geitenkaas (Ik gebruikte de Old White van Old Amsterdam)
 • 1 nectarine
 • 10 pecannoten
 • boter om in te bakken

Instructies

 • Stap 1

  Beleg een boterham met de geitenkaas, plakjes nectarine en de pecannoten.

 • Stap 2

  Doe de andere boterham erop.

 • Stap 3

  Smelt de boter in de pan en bak de tosti vervolgens langzaam aan beide kanten goudbruin.

 • Stap 4

  Serveer de tosti direct.

tostigeitenkaas

Soms heb je heel veel zin in een tosti. Nouja, soms? Ik heb eigenlijk altijd erg veel zin in een tosti. Een mooie croque monsieur maakt mij enorm blij, maar soms wil je iets anders. Ik ontving de oude geitenkaas van Old Amsterdam en besloot daarom een tosti met geitenkaas, nectarine en pecannoten te maken. 

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo van het fruit in m’n eten, maar bij geitenkaas past het vaak zo goed. Geitenkaas kan altijd zoets altijd goed gebruiken, daarom zit er bijvoorbeeld ook vaak honing bij wanneer je in een restaurant een salade of broodje met geitenkaas krijgt. 

Dit keer wilde ik het eens combineren met nectarine. Een keer iets anders. En dat pakte verrassend goed uit! Zoete nectarine, heerlijke geitenkaas en de pecannoten maken het helemaal af. Deze tosti moet je echt een keer proberen. 

Ik bak mijn tosti’s vaak langzaam, heel langzaam in een pan. Dat vind ik persoonlijk het allerlekkerste resultaat. Deze oude geitenkaas smolt helaas niet heel gemakkelijk weg. Misschien zou dat beter gaan in een tosti-apparaat of een panini maker. Maar hij was wel heerlijk zacht en niet te sterk van smaak. In de pan krijg je wel het krokantste brood en plet je de tosti niet helemaal. 

Kijk vooral naar wat voor jou het best werkt. Wanneer ik minder tijd heb of meer tosti’s moet maken, gebruik ik eerder mijn panini maker. 

Maar genoeg over het maken van een tosti. Het is geen hogere wiskunde, prop alles tussen twee boterhammen en het zal altijd lekker worden. Dat is de samenvatting. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.