Bloody Mary maken

 • Bereidingstijd

  5 minuten

 • Aantal personen

  Een persoon

Ingrediënten

 • 200 ml tomatensap
 • 50 ml vodka
 • 10 druppels rode Tabasco
 • paar druppels worcestersaus
 • 1 limoen
 • 1 bospeen
 • peper
 • zout
 • ijsklontjes

Instructies

 • Stap 1

  Doe de ijsklontjes met het tomatensap, de worcestersaus en de Tabasco in een cocktailshaker.

 • Stap 2

  Snij een plakje uit de limoen en pers de rest van het sap uit voor bij het tomatensap.

 • Stap 3

  Breng de cocktail en breng op smaak met peper en zout. Speel een beetje met de verhoudingen van alle ingrediënten.

 • Stap 4

  Giet de cocktail in een glas en doe een schoongemaakt worteltje en het plakje limoen hierin.

bloodymary

De laatste tijd maken wij steeds vaker cocktails. Sinds de geweldige cocktails bij Farm Budapest zijn wij verslaafd. Dit keer wilde ik een Bloody Mary maken, zoals gezien in vele films. Een echte klassieker.

Er zijn van die cocktails die iedereen kent. Van die echte klassieke combinaties, aangezien ik niet wekelijks in cocktailbars rondhang, ken ik ze voornamelijk uit de films. De Bloody Mary is op dit moment niet meer zo hip, maar toch was ik erg benieuwd naar deze hartige cocktail. 

Was het een echt succes? Mijn nieuwe favoriete cocktail zal het niet worden. Ik had een beetje de neiging om mijn cocktail als dipsaus te gebruiken bij wat chips. Mijn volgende cocktail zal weer gewoon zoet, zoeter en zoetst zijn. Maar ik vond het wel erg leuk om deze eens te proberen. 

Het is geen geheim meer dat bloggers soms pakketjes krijgen, zo krijgen we ook eens in het kwartaal de foodybox. Dit is een doos vol met producten van het pr-bureau Kroon op het Werk. Deze keer zat daar onder andere tabasco en een cocktailshaker in. Ik moest direct aan de Bloody Mary denken. Zien jullie trouwens dat schattige houdertje van de tabasco? Tabasco stond al standaard in de kast hier, maar hoe kon ik ooit zonder dat houdertje? Te schattig! 

De rode tabasco kent trouwens bijna iedereen al, maar wist je dat de groene even net iets milder is? Daardoor bijvoorbeeld perfect om te gebruiken in een sladressing. Dat moet je echt eens proberen. De rode gebruik ik voornamelijk voor mijn favoriete broodje Martino

Je moet trouwens eens op Instagram zoeken naar #BloodyMary, dan kom je namelijk varianten tegen met hele hamburgermenu’s als topping. Geweldig om te zien! 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.