appel beignet

Appelbeignets

appelbeignets

Appelbeignets, een bekende lekkernij zeker op oudejaarsavond. Mag je ze eigenlijk wel het hele jaar door eten of bewaren jullie ze netjes voor de jaarwisseling? Ik maakte deze stiekem ook al weken geleden, maar ze zijn zo lekker dat ik ze niet wilde laten liggen tot volgend jaar. Van mij mogen deze appelbeignets het hele jaar. 

Als de hele tafel vol staat met oud en nieuw, gaan de appelbeignets toch altijd het hardst. Is dat bij jullie ook zo? En hoewel een normale appelbeignet ook al lekker is, zijn deze nog net iets lekkerder. Mijn geheim? Een klein beetje banketbakkersroom in de beignet. Heerlijk zacht en romig. Het lekkerste zijn ze wanneer ze nog een beetje warm zijn. 

Laatst was er onder foodbloggers een discussie wat we zelf maken, zonder pakjes en zakjes of waarvoor we toch naar een kant en klaar product grijpen. Bladerdeeg is voor mij één van die dingen die ik lekker makkelijk kant en klaar koop. Het staat wel op mijn lijstje om eens zelf te maken, maar voor deze appelbeignets vond ik het onzin. Ik maak het wel eens zelf wanneer ik een simpel pasteitje maak en het bladerdeeg echt een hoofdrol moet spelen. 

Je hebt twee soorten appelbeignets. Deze versie met bladerdeeg, maar je hebt ook beignets wat gemaakt is met een beslag. Persoonlijk vind ik deze versie het lekkerste. Maar misschien moet ik ze met beslag gewoon ook eens zelf proberen te maken. Alles dat je zelf maakt is tenslotte lekkerder. Dat bewaar ik dan maar tot de volgende jaarwisseling.


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Appelbeignets
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 2 appels
  2. 10 blaadjes bladerdeeg
  3. 100 ml Banketbakkersroom
  4. 100 gram suiker
  5. 1 eetlepel kaneel
  6. 1 ei
Instructions
  1. Klop het ei los, verwarm de frituur voor op 180 graden.
  2. Schil de appel en snijd deze in dikke ringen, haal de kern eruit.
  3. Leg 5 blaadjes bladerdeeg verspreid, leg overal een appel ring op.
  4. Vul elke ring met een theelepel banketbakkersroom.
  5. Smeer de randen naast de appel in met het ei.
  6. Leg een nieuw blaadje bladerdeeg bovenop en vouw deze om de appel heen.
  7. Steek de beignet uit.
  8. Frituur de beignet ongeveer 5 minuten, draai halverwege om.
  9. Meng de suiker met de kaneel, wentel de beignet door de kaneel suiker wanneer deze klaar is.
Notes
  1. Het lekkerste wanneer ze nog een beetje warm zijn! Dit is genoeg voor 5 grote beignets.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *