asperge soep

Aspergesoep

AspergesoepAsperges, als ze in het seizoen zijn dan eet ik ze graag. Ze zijn wel duur en aangezien ik best een krent ben, vind ik dat je dan vooral niets moet verspillen van dit witte goud.

Daarom maakte ik deze aspergesoep op basis van het kookwater van de asperges en de schillen.

Misschien vind ik deze aspergesoep nog wel het lekkerste aan de asperges ook. Heerlijke asperge smaak in een romige gebonden soep. Wat wil een mens nog meer?

 

Aspergesoep

Wat heb je nodig:

  • asperges
  • boter
  • bloem
  • slagroom
  • peper
  • zout
  • groentebouillon

Ik had 3 kilo asperges, als je minder hebt, bewaar je kookvocht dan in de vriezer en gebruik het een volgende keer nog een keer om de bouillon wat sterker te maken voordat je er een soep van maakt.

Schil de asperges en snijd de kontjes van de asperges eraf. Kook de schillen in de hoeveelheid water die je later nodig hebt om de asperges te koken. Laat dit water ongeveer een half uur koken voordat je alle schillen er weer uithaalt. Kook de asperges in ongeveer een kwartier gaar, afhankelijk van de dikte.

De asperges zelf heb ik in deze soep niet gebruikt maar lekker ’s avonds gegeten met hollandaisesaus, ei en ham. Je zou deze natuurlijk ook in stukjes kunnen snijden en in de soep kunnen doen.

Op dit moment heb je in ieder geval een goede bouillon van asperges en daarmee kunnen we soep gaan maken.

Smelt een klontje boter in een pan en doe hier wat bloem bij. Je maakt hier een roux van door de bloem even in de boter te laten garen zonder deze te laten verkleuren.

Wanneer de bloem gaar is kun je er telkens een lepel soep bij doen. De bloem zal de soep opnemen, wanneer de eerste lepel opgenomen is kun je de volgende erbij doen totdat de soep de gewenste dikte heeft.

Maak de soep dan af met een lekkere scheut slagroom en breng hem op smaak met peper en zout. Zelf gebruikte ik ook een half bouillonblokje.

Enjoy!

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.