broodpudding

Recept broodpudding met frambozen

Recept broodpudding met frambozenIn één van de vele kookprogramma’s die ik volg heb ik al enkele keren een broodpudding voorbij zien komen. Zelf had ik het nog nooit op en als ik aan de dessert denk dan zou dit niet als eerste in mij op komen.

Ik had vandaag nog brood liggen waar ik iets van wilde maken. Ook had ik nog slagroom en frambozen. Ik neigde eerst naar wentelteefjes, maar wilde toch het toch iets spannender maken. Zo kwam ik op het idee om een broodpudding ervan te maken!

Machtig, zoet en romig.  Lekker na een lichte maaltijd en een perfecte oplossing om je iets wat oude brood nog op te maken.

 

Recept broodpudding met frambozen

Wat heb je nodig?

  • 4 boterhammen
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 2 handjes frambozen (diepvries)
  • 4 eetlepels suiker
  • Roomboter

Doe de eieren, slagroom, melk en 2 van de eetlepels suiker in één grote schaal. Roer dit goed door elkaar heen.

Smeer de boterhammen aan beide kanten in met roomboter en haal de korst eraf. Doe de stukken boterham verticaal in het schaaltje. Vul zo beide schaaltjes.

Verdeel de frambozen over beide schaaltjes zodat er overal een aantal frambozen tussendoor zitten.

Vul de schaaltjes nu verder met je roommengsel. Zorg dat het in alle gaatjes zit en dat er geen droge stukken brood zijn. Bedek dit met plastic folie en laat het zo een uur staan.

Verwarm de oven voor 0p 175 graden. Haal het folie van de schaaltjes en bestrooi beide schaaltjes met een beetje suiker.

Plaats ze voor ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer na die tijd of ze aan de bovenkant een beetje kleur hebben en van binnen niet meer te vloeibaar.

Haal de schaaltjes eruit en laat ze enkele minuten afkoelen. Wel warm serveren!

Recept broodpudding met frambozen


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *