Olijven met feta

  • Bereidingstijd

    5 minuten

  • Aantal personen

    Hoe meer, hoe beter.

Ingrediënten

  • 200 gram olijven (ik gebruikte zwarte met pit)
  • 200 gram feta
  • goede scheut extra vierge olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • bosje koriander
  • 5 blaadjes munt
  • peper
  • zout

Instructies

  • Stap 1

    Hak de kruiden helemaal fijn en pers de knoflook.

  • Stap 2

    Verbrokkel de feta.

  • Stap 3

    Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaaltje en meng deze. Het lekkerste als je het zo even laat staan.

  • Stap 4

    Heerlijk bij een avondje tapas of de borrel. 

We hadden weer eens zin om een avondje gezellig met z’n tweeën te genieten. Een avondje niet buiten de deur, maar gewoon lekker thuis op de bank. De finale van de Mol moest natuurlijk ook gekeken worden. Daar hoorde wel wat lekkere hapjes bij, waaronder deze olijven met feta. 

Het was al enige tijd geleden, maar we dingen weer eens naar de Afrikaandermarkt. Mijn favoriete markt in Rotterdam. Enorm betaalbaar en veel exotische producten. Helaas is het nog niet helemaal mijn seizoen, ik kan niet wachten op de kilo’s courgettes voor een euro of het heerlijke zomerfruit. Toch hadden ze al een paar goede aanbiedingen en ook een paar dingen die altijd enorm betaalbaar zijn.

Zo haal ik op de markt vaak 3 bossen verse kruiden voor 1 euro. Dan heb ik weer heerlijke koriander, peterselie en munt in huis. In de supermarkt betaal je voor een klein bakje vaak al erg veel, dan vind ik het te onzin om te kopen. Wat ik ook kocht was 200 gram zwarte olijven voor een euro. Die ga ik in ieder geval nog veel vaker waren, want ze waren echt heerlijk. 

Als jij dit recept ook gaat maken, haal dan ook goede olijven. In sommige gevallen kom je (helaas) echt niet met zo’n goedkoop potje weg. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *