Biefstuk met peterselie-olie
- Bereidingstijd
Ongeveer 15 minuten
- Aantal personen
Twee personen
Ingrediënten
- 200 gram biefstuk
- 1 teen knoflook
- goede bos peterselie
- peper
- zout
- scheut extra vierge olijfolie
Instructies
Stap 1
Laat de biefstuk eerst helemaal op kamertemperatuur komen. Ik sneed mijn biefstuk vast in de lengt door de helft, zodat het na het bakken makkelijker was om er porties van te maken.
Stap 2
Pluk de blaadjes van de peterselie af en doe deze samen met de olie, knoflook, peper en zout in een kom. Maal dit met een staafmixer of keukenmachine helemaal fijn.
Stap 3
Zorg voor een goede hete pan en bak de biefstuk aan alle kanten even aan. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Bij mij ligt de biefstuk op alle kanten ongeveer 30 seconde.
Stap 4
Laat de biefstuk even rusten voordat je hem in reepjes snijdt. Serveer hem daarna met de peterselie-olie.
Biefstuk is altijd een feestje. Ik wilde een avondje tapas maken, en biefstuk mocht niet ontbreken. Deze biefstuk met peterselie-olie is makkelijk te delen, en ook koud nog lekker.
Terwijl we tapas aan het eten waren, realiseerde ik mezelf dat het buiten de deur altijd makkelijker is om tapas te eten. Thuis wil je toch alles in één keer op tafel zetten en niet tussendoor meer de keuken in rennen. In een restaurant zetten ze alles warm op tafel en is het op voordat het koud is. Nu kregen we alles echt niet op voordat het koud was, maar gelukkig vind ik de meeste hapjes net zo lekker als ze koud zijn.
Biefstuk bakken is altijd nog wel een kunstje. Ik ben altijd bang dat ik mijn biefstuk te lang bak, want mijn biefstuk mag echt nog goed rood zijn. Ik zorg wel dat de biefstuk van te voren helemaal op kamertemperatuur is gekomen en bak hem vervolgens aan alle kanten heel kort. Vaak blijkt die juist nog iets te rood zijn, maar dat heb ik liever dan dat die te ver door is.
Hoe eet jij jouw biefstuk het liefst?
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!