Italiaanse aardappelsalade

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 25 minuten

  • Aantal personen

    Vier personen

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaten
  • 20 zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • bosje verse basilicum 

Instructies

  • Stap 1

    Schil de aardappelen en kook ze vervolgens gaar in ongeveer 20 minuten. Spoel ze koud en laat ze helemaal afkoelen voordat je deze in stukken snijdt. 

  • Stap 2

    Snij de olijven door de helft, de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en snipper het uitje fijn. 

  • Stap 3

    Meng in een schaal de mayonaise met de zongedroogde tomaten, olijven en het gesnipperde ui. Pers hierboven het teentje knoflook uit en roer dit goed door elkaar. 

  • Stap 4

    Voeg de aardappelen toe en hussel dit met je handen voorzichtig door elkaar. Serveer in een mooie schaal, en verdeel de basilicum eroverheen. 

We hebben weer even wat warme dagen gehad, dus het is uiteraard tijd voor de koude salades! Ik maakte deze heerlijke Italiaanse aardappelsalade. 

Wij kregen deze week erg leuk nieuws. Waar we eigenlijk in september in ons nieuwe huis zouden gaan, hoorde we dat we al eerder mogen. In juni is het zover! We kunnen dus meteen lekker genieten van wat mooie dagen. Ik ben al begonnen met inpakken en opruimen, en ik kan uren plannen wat we allemaal in het nieuwe huisje willen doen. Er hoeft eigenlijk niet veel te gebeuren, dus het gaat vooral om de inrichting. 

Er zit ook al een prachtige keuken in. Het enige nadeel is dat er geen ruimte was voor de vriezer. Die staat nu in de gangkast. Maar ach, dat is geen probleem. Natuurlijk kan ik wel fantaseren over prachtige professionele keukens. Ik heb kort in een restaurant gewerkt en vond de koeltechniek daar echt prachtig. Vier grote koelkamers, voor vis, rauwe producten en gegaarde producten. Prachtige ovens, grotere bakplaten en voornamelijk heel erg veel ruimte om de borden op te maken. Maar misschien is dat toch een beetje overdreven voor in huis. 

Ergens heb ik toch vaak de wens om een grotere vriezer te willen. Maar aan de andere kant ga ik dan alleen maar meer en meer verzamelen. Van die dingen die er veel te lang in blijven liggen. Met een kleine vriezer heb je tenminste reden om producten ook echt te gebruiken. En een bijkomend voordeel is dat je geen ruimte hebt voor zakken patat, frituursnacks en 7 soorten ijsjes. Weg met de slechte verleidingen!

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.