Tartaar van tonijn

tartaartonijn

Ik moet meer vis eten. En dankzij mijn stage bij het Nederlands Visbureau had ik daar ook enorm veel zin in. Hele dagen zit ik naar de vele visrecepten van visrecepten.nl te kijken. Tijd om zelf aan de slag te gaan. Ik begon met deze tartaar van tonijn. 

Laat ik eerst iets opbiechten. Ik heb in mijn leven één keer eerder verse tonijn gegeten, maar die was zo droog gebakken dat ik het helemaal niet lekker vond. Ik wist dus in ieder geval dat ik dat niet meer wilde, daarom begon ik met een tartaar. 

Ik heb op de visafslag in Scheveningen een mooi stuk tonijnfilet gekocht. Het was wel aan de prijs, 35 euro voor een kilo. Gelukkig had ik maar 200 gram nodig. 

Maar dan kies je met tonijn natuurlijk ook wel één van de duurdere vissen. Ik nam ook een kilo schol mee en daar betaalde ik maar 3 euro mee. Dat bewijst maar weer, vis eten hoeft helemaal niet duur te zijn. 

Ik vind het ook gewoon leuk om te experimenteren. Eigenlijk is vis voor mij redelijk onbekend. Zalm, kabeljauw en regenboogforel eten wij met enige regelmaat, maar er zijn zoveel vissen die ik nog nooit heb gegeten. Laat staan dat ik ze zelf heb klaargemaakt. 

Met een filet kun je natuurlijk niet veel fout doen, maar ik wil ook veel zelf gaan fileren. Een goede bouillabaisse maken staat ook enorm hoog op mijn lijstje. 

Eten jullie vaak vis?

Tartaar van tonijn
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 200 gram tonijnfilet
 2. een halve rode ui
 3. 1 limoen
 4. 1 eetlepel ketjap
 5. een halve theelepel geraspte gember
 6. peper
 7. zout
 8. naturel chips
Instructions
 1. Snij de tonijn eerst in reepjes en vervolgens in blokjes tot je een grove tartaar hebt.
 2. Snipper de halve ui helemaal fijn en doe deze bij de tonijn.
 3. Pers het sap van de limoen.
 4. Doe het limoensap met de ketjap, gember, peper en zout in een kommetje.
 5. Meng dit mengsel goed voordat je het bij de tonijn doet.
 6. Roer vervolgens alles nogmaals goed door elkaar.
 7. Serveer de tartaar van tonijn en verdeel een handje chips bovenop de tartaar.
Notes
 1. Deze hoeveelheid is perfect voor een voorgerecht voor twee personen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.