Peper roomsaus

peperroomsaus

Sommige dingen zijn niet voor niets een klassieker geworden. Peper roomsaus is één van die dingen. Een biefstukje is al heerlijk, maar een biefstuk met peper roomsaus is helemaal geweldig. 

Stiekem is de saus zonder biefstuk ook al heerlijk. Ik eet het dan ook het liefst met een stuk brood erbij om lekker te dippen. 

Ik wilde het afgelopen weekend eigenlijk een 4-gangen diner maken voor mezelf en mijn vriend. Helaas had ik niet helemaal mijn dag. Het was een chaotische en drukke dag. Mijn humeur was in de avond dus al niet meer al te goed. Ze hadden ook nog eens de helft van de ingrediënten die ik wilde hebben niet. Mijn uitgebreide dinertje werd ineens een simpel biefstukje, peper roomsaus en brood. Maar stiekem was dat toch wel erg lekker. 

Mijn poging om minder vlees te eten is helaas wel mislukt. We eten wel regelmatig vegetarisch, maar voor een makkelijke maaltijd kom ik wel snel op vlees uit. Ik heb nu ook verschillende maaltijd vooruit gekookt voor in de vriezer. Helaas wist ik niets zonder vlees dat uit de vriezer toch nog lekker was. Als jullie goede ideeën hebben, hoor ik het graag. 

Sowieso kook ik de laatste tijd eigenlijk helemaal niet goed. We zijn hier thuis ziek geweest en ik heb het enorm druk. Ik kook dus vaak grote hoeveelheden en stop het in de vriezer. Ik wil wel gaan proberen om weer vaker vers te koken wanneer dat mogelijk is. En anders gewoon in het weekend wat vaker uitgebreid koken. Want het begint wel akelig stil te worden op mijn blog. 

Eerst maar eens een lekkere peper roomsaus maken voor bij een biefstukje. 

Peper roomsaus
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 2 biefstukjes
  2. 30 gram roomboter
  3. 25 gram groene ingelegde peperbolletjes
  4. 300 ml runderbouillon
  5. 100 ml slagroom
  6. 50 ml cognac
  7. peper
  8. zout
Instructions
  1. Bak de biefstukjes zoals je dat normaal ook zo doen.
  2. Ik bak de mijne rare in een beetje olie en doe daar op het eind wat roomboter bij.
  3. Haal de biefstukjes uit de pan en doe de boter erin.
  4. Bak de peperkorrels op, voeg vervolgens de cognac toe.
  5. Wanneer je het aandurft kun je dit flamberen, maar dit is niet noodzakelijk.
  6. Voeg de runderbouillon toe en laat deze enkele minuten inkoken.
  7. Maak de saus af met de slagroom en meng alles goed.
  8. Laat de saus zachtjes pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
Notes
  1. Een heerlijke klassieke saus. Ik eet hier het liefst brood bij, maar normaal gezien zou hier een salade en friet bij horen.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.