Tosti met tonijn en avocado

tostitonijn

Ik ben gek op tosti’s, waarschijnlijk is dat al geen geheim meer. Soms wil ik ineens een nieuwe combinatie proberen, ren ik naar de keuken en pak ik mijn koekenpan. Deze tosti met tonijn en avocado was meteen een groot succes. 

Ik maakte al eerder een “tuna melt” maar dan in een wrap. Dat was ook enorm lekker, dus dat tonijn op een tosti lekker is, was geen verrassing. Ik had nog avocado liggen. Dat leek mij direct een enorm goede combinatie. 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de avocado hype nooit echt begreep. En eigenlijk nog steeds niet helemaal. Wanneer ik ze voor een goede prijs (5 voor 1 euro) op de markt koop, vind ik ze heerlijk en het geld helemaal waard. Maar in de supermarkt vind ik ze veel te duur en heb ik constant problemen met de rijpheid. Er kan nog zo groot “eetrijp” op staan, ik vind ze nog lang niet rijp. Ik wil mijn avocado groen van binnen, maar hij moet wel te prakken zijn met een vork. Helaas is die maar een hele korte periode zo perfect. 

Gelukkig was deze avocado wel perfect en deze tosti dus ook. Als ik haast heb en meerdere tosti’s maak, stop ik ze vaak tussen de gril. Maar stiekem vind ik ze uit de pan het allerlekkerste. Met veel geduld, aandacht en liefde gebakken. Dan zijn ze in mijn beleving het allerkrokantst en de tosti wordt helemaal niet geplet. Aanrader! 

Zo begint het bijna lastig te lijken om een tosti te maken, maar gelukkig weten we allemaal wel beter. 

Tosti met tonijn en avocado
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 boterhammen
 2. plak kaas
 3. 2 eetlepels tonijn uit blik
 4. 1 kleine avocado
 5. 1 eetlepel zure room
 6. klontje roomboter
 7. peper
 8. zout
Instructions
 1. Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit.
 2. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en prak dit met de zure room.
 3. Breng op smaak met peper en zout.
 4. Pak je boterham en smeer je avocado erop.
 5. Verdeel de tonijn en vervolgens de kaas ook op de boterham voordat je de tweede boterham erop doet.
 6. Verwarm de boter in een pan.
 7. Bak de tosti op een laag vuurtje rustig aan beide kanten goudbruin.
 8. De tosti ligt bij mij soms wel 10 minuten op één kant, na het draaien gaat de tweede kant vaak sneller.
 9. Hou de tosti goed in de gaten.
Notes
 1. Probeer je tosti niet te haasten. De kaas moet perfect gesmolten zijn en het brood moet bruin, maar niet verbrand zijn.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden
 1. Danielle
  Danielle zegt:

  Oh lekker ik eet ook graag avocado en tonijn tosti’s! Wel maak ik ze altijd nog wat pittiger door wat chilli vlokken door de tonijn te roeren voor hij op t broodje gaat! En als ik nergens meer heen hoef ook nog lekker wat knoflook en ui erbij <3

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.