Eten bij Deli Tasty Rotterdam

Loempia

Afgelopen weekend ging ik samen met mijn vriend eten bij Deli Tasty Rotterdam. We moesten toch de stad in en hadden zin om ergens te lunchen. Ik vind het leuk om elke keer iets nieuws te proberen en deze keer had ik net een aantal positieve reacties op Deli Tasty gelezen. Dat moest ik natuurlijk zelf uitproberen. 

Ik ben geen echte kenner van de Vietnamese keuken, maar juist daardoor vind ik het wel leuk om eens een keer iets anders te eten. We liepen door het drukke centrum van Rotterdam en worstelde onszelf door de drukke markt. 

De zon scheen heerlijk weer dus de grote terrassen zaten vol met mensen met een dikke jas aan, maar wel een zonnebril op. Ik kan niet wachten tot het weer echt terrasjesweer is. Deli Tasty zit op de meent, net om het hoekje van de grote markt, maar toch was het daar heel rustig. 

bahnmi

We gingen zitten en ze kwam ons direct helpen. Als drinken nam ik een jonge kokosnoot, superlekker. De voorgerechten kwamen al snel. Door de lage prijs heb je de neiging heel veel dingen te kiezen, daarbij vind ik het gewoon leuk om van meer dingen te kunnen proeven. Wij deelde de loempia’s (kip) en de Bánh mì (Broodje met tja sieuw). Ik vond het allebei erg lekker. Al mag je me sowieso wakker maken voor tja sieuw. En eigenlijk zou alleen zo’n broodje ook al prima zijn voor de lunch. 

Noodlesoep

Maar wij stopte natuurlijk niet na de voorgerechtjes. Ik nam zelf de klassieke noedelsoep met rundvlees. Ik was aangenaam verrast door het rode vlees, ik was bang dat dit al helemaal grijs en grauw zou zijn. 

Je krijgt ook een groot bord verse kruiden bij je noedelsoep met veel munt, peterselie, rode peper en limoen. Heel erg fijn dat ze dit er apart bij serveren. Dit was trouwens de kleine portie en dat was echt meer dan voldoende. Ik ben trots op mezelf dat ik het helemaal heb kunnen eten met mijn stokjes. Daar moet ik echt nog meer mee oefenen. 

Vietnamesepannenkoek

Mijn vriend ging voor de Vietnamese pannenkoek met garnalen en spek. Ook dit was weer een royale portie voor nog geen 6 euro. Goed op smaak. Mijn vriend was er in ieder geval erg tevreden mee. 

Wij waren verrast dat het eigenlijk erg rustig was rond lunchtijd op de zaterdag. Zeker omdat de terrassen verder wel volzaten. Maar de mensen die er wel zaten, waren veelal van Aziatische afkomst. Dat vind ik dan weer wel vaak een goed teken. 

Ik zou Deli Tasty in ieder geval zeker aanraden voor een heerlijke en betaalbare maaltijd. 

Deli Tasty
Meent 40
3011 JL Rotterdam
 
bloemetje
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.