Kort gebakken tonijn met sesamzaadjes

kortgebakkentonijn

Dit heb ik een keer voorbij zien komen en nooit meer uit mijn hoofd gekregen. Toen ik laatst zo’n mooi stukje tonijn kocht, wist ik dus direct dat ik dit ook wilde proberen. Deze kort gebakken tonijn met sesamzaadjes en wasabi mayonaise is echt heerlijk. 

Ik had laatst een rijles en zat met iemand in de auto die vis eten duur vond. Dat begrijp ik, wanneer je inderdaad graag tonijn, zalm en kabeljauw eet. En zo zijn er nog veel meer vissoorten. Maar wanneer je goed let op welke vis in het seizoen is, dan zijn er ook genoeg betaalbare opties. Kijk bijvoorbeeld op dit moment eens voor rode poon. Of vraag het natuurlijk aan de visboer. 

Ik haalde laatst één tonijnfilet (200 gram) voor 8 euro, maar voor 5 euro had ik ook 3 kilo scholletjes. Heerlijk. Ik loop stage bij het Nederlands Visbureau en het allerbelangrijkste wat ik daar heb geleerd, is dat ik meer vis moet eten. Behalve af en toe een portie kibbeling, haal ik nu ook regelmatig vissen die voor mij nieuw zijn. Ik vind het tof. De beste recepten zullen jullie natuurlijk ook hier voorbij zien komen.

De barbecue mag ook weer bijna aan. Van mij mag dat bij de eerste zonnestraal al, mijn vriend heeft net iets meer overtuiging nodig. Met vlees ben ik al redelijk bekend op de barbecue, nu wil ik ook meer met vis gaan proberen. Als jullie goede recepten hebben, hoor ik het natuurlijk graag. 

Kort gebakken tonijn met sesamzaadjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 200 gram tonijn
 2. sesamzaadjes
 3. 1 eiwit
 4. peper
 5. zout
 6. 1 eetlepel mayonaise
 7. 1 theelepel wasabi
Instructions
 1. Snij de tonijn in repen van 1 centimeter breed en hoog.
 2. Je zou de minder mooie repen ook kunnen verwerken tot een lekkere tartaar.
 3. Klop het eiwit los en haal de tonijn hier doorheen.
 4. Rol de tonijn vervolgens door de sesamzaadjes.
 5. Laat een pan warm worden met een beetje olie en bak de tonijn aan alle kanten kort.
 6. Snij de tonijn na het bakken in blokjes.
 7. Meng de mayonaise met de wasabi voor een lekkere dip.
Notes
 1. Heel erg simpel, maar heel erg lekker. Perfect bij de borrel of als amuse.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord
 1. Vivian | stayaliveandcooking
  Vivian | stayaliveandcooking zegt:

  Ohhh wat lekker zeg… Ik kan de smaak al bijna proeven, ik kan me heel goed voorstellen dat die tonijn goed samen gaat met de wasabi mayonaise!
  Wat gaaf die stage, lijkt me erg leerzaam. En iets lekkers voor op de barbecue blijft toch wel een vispakketje: wat zalm met een takje dille en tomaatjes in aluminium folie, heerlijk!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.