Dadel avocado smoothie

 • Bereidingstijd

  5 minuten

 • Aantal personen

  Een persoon

Ingrediënten

 • Halve avocado
 • 2 medjoul dadels
 • 250 ml ongezoete amandelmelk
 • Halve limoen

Instructies

 • Stap 1

  Doe de dadels (zonder pit), de avocado en de amandelmelk bij elkaar in de blender.

 • Stap 2

  Pers de halve limoen uit en doe dit erbij.

 • Stap 3

  Blender alles tot een gladde smoothie.

 • Stap 4

  Serveer direct.

smoothieavocado

Ik vind het ontbijt altijd de lastigste maaltijd van de dag. Het moet makkelijk, snel en gezond zijn. Vaak kom ik simpel op havermout of kwark uit. Maar dat gaat ook vervelen. Deze keer maakte ik een dadel avocado smoothie. 

Ik had laatst een evenement van arabfoodlovers waar we een speciale box mee naar huis kregen met verschillende Arabische producten. Daar zaten onder andere de lekkerste dadels in die ik ooit had gegeten. Ik was niet zo’n fan van dadels, maar dat ware eigenlijk altijd droge dadels. Deze medjoul dadels zijn heerlijk klef en zoet. Nu kan ik er niet meer vanaf blijven. Trouwens ook erg lekker als je er een klein beetje pindakaas in doet. 

Ik heb zin om nog veel meer gerechten uit de Arabische keuken te gaan proberen. Zo at ik in Marrakech een keer heerlijke linzen die we voor ons eten bij wat brood kregen. Het is mij nog nooit gelukt om linzen zo lekker klaar te maken. Ook de heerlijke tajine die ik daar heb gegeten, krijg ik thuis nooit zo lekker. Al komt dat vast ook door de ingrediënten. Prachtige kleine courgettes, smaakvol vlees en dat alles langzaam gegaard in een tajine. 

Deze vakantie blijven we wat dichterbij huis. We gaan met de auto weg, verblijven in een hutje in de buurt van Frankfurt, gaan twee nachten naar Praag, twee nachten naar Dresden en twee nachten naar Berlijn. Ik heb er onwijs veel zin in! Wat doen jullie deze vakantie?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.