Sperziebonensalade met tomaatjes

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 15 minuten

  • Aantal personen

    4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing

Instructies

  • Stap 1

    Kook de sperziebonen in zout kokend water in 8 minuten gaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten mooi goudbruin in een droge koekenpan. 

  • Stap 2

    Snij de tomaten door de helft. 

  • Stap 3

    Maak de dressing door de olijfolie, balsamicoazijn en honing te mengen. 

  • Stap 4

    Meng de tomaten, sperziebonen, pijnboompitten en de dressing. Serveer de salade lauwwarm of helemaal koud. 

sperziebonensalade

Soms heb je zin in salade. Ik vind het vaak lastig om een lekkere salade te maken. Veel slasoorten vin dik vaak wat saai. Gelukkig heb je niet altijd sla nodig om een salade te maken. Daar is deze sperziebonensalade met tomaten een goed voorbeeld van. 

Ik maakte deze salade met sperziebonen voor het avondeten, maar de restjes gingen de volgende dag vrolijk mee naar school. Hij is lauwwarm het allerlekkerste, maar ook koud is hij niet te versmaden. Als je er echt een maaltijd van zou willen maken, zou je er nog wat croutons en geitenkaas bij kunnen doen. Het is simpel, maar wel enorm lekker. 

Tomatensalade was vroeger altijd mijn favoriete salade. Thuis aten wij dat eigenlijk nooit, maar op de camping was dat echt een standaard bijgerecht. Alles smaakt natuurlijk lekkerder op vakantie. Mijn moeder maakte dat dan met balsamicoazijn en olijfolie. Eigenlijk was dat de eerste dressing die ik leerde maken. Bedankt, mama! 

Soms verbaas ik me erover hoeveel herinneren aan eten ik nog heb van vroeger. Ik heb namelijk echt het slechtste geheugen ooit, maar ik weet nog precies wanneer ik voor het eerst couscous at. Mijn eerste Twix kreeg ik niet eens op en de ‘recepten’ van mijn ouders zal ik ook altijd onthouden. Ik was een makkelijke eter, maar had er nooit veel interesse in. Toch is er meer bijgebleven dan van mijn geschiedenislessen. 

 

 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.