Rocky road van witte chocolade
- Bereidingstijd
10 minuten bereidingstijd
2 uur in de koelkast laten staan
- Aantal personen
16 stukjes
Ingrediënten
- 200 gram witte chocolade
- 150 gram kandijkoeken
- 2 eetlepels gedroogde cranberry’s
- 4 eetlepel mini marshmallows
- 100 gram pistachenoten
Instructies
Stap 1
Smelt de witte chocolade rustig.
Stap 2
Hak de koekjes en pistachenoten klein.
Stap 3
Meng de witte chocolade met pistache, kandijkoeken, cranberry’s en de marshmallows.
Stap 4
Bedek een vierkante vorm met bakpapier. Doe het mengsel hierin en laat het minimaal 2 uur in de koelkast hard worden. Snij het daarna in stukjes.
Noemen we dit koek, taart of toch gebak? Wat het ook is, het is in ieder geval heel erg makkelijk om te maken. Je hoeft het niet te bakken en toch is het onwijs lekker. Deze rocky road met witte chocolade vul ik met kandijkoeken, cranberry, pistachenoten en marshmallows. Het is maar goed dat ik ze snel heb weggeven, anders zou ik mezelf hier echt enorm misselijk aan eten. Onmogelijk om te stoppen.
Mijn vriend heeft deze op zijn werk uitgedeeld en kreeg wel te horen dat het enorm zoet was. Dat is het ook echt. Met meer (zoute) noten of neutralere koekjes zou je dat wel een beetje kunnen afvlakken, maar persoonlijk vond ik het zo juist enorm lekker. Witte chocolade is zoet en mag ook zoet zijn.
Terwijl ik dit recept typ, bedenk ik alweer zoveel andere combinaties. Wat denk je van witte chocolade met speculaas, zoute amandelen en van die chocolade koffieboontjes? Ok, ik moet ook de keuken weer in.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!