Frambozen tiramisu met likeur 43

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 20 minuten

  + 2 uur laten rusten

 • Aantal personen

  8 personen

Ingrediënten

 • 150 gram frambozen
 • 100 ml likeur 43
 • 100 ml sinaasappelsap
 • 100 gram suiker
 • 150 gram lange vingers
 • 250 ml slagroom
 • 450 mascarpone

Instructies

 • Stap 1

  Klop de mascarpone los met de helft van de suiker. Doe de andere helft van het suiker bij de slagroom en klop deze stijf. Meng de mascarpone vervolgens met de slagroom. 

 • Stap 2

  Meng de sinaasappelsap met de likeur 43. Haal de lange vingers één voor één voor dit mengsel. Maak een laag met de lange vingers in aparte kleine schaaltjes of één grote serveerschaal. 

 • Stap 3

  Doe een laag van de mascarpone op de lange vingers, verdeel hier ook wat frambozen overheen. Maak vervolgens nog een laag lange vingers en daarna weer room. Ga door tot de bakjes vol zitten, eindig altijd met de mascarpone bovenop. 

 • Stap 4

  Laat de tiramisu enkele uren afgedekt in de koelkast staan. Maak de tiramisu voor het serveren af met wat verse frambozen. 

frambozentiramisu

De laatste tijd ben ik ineens helemaal gek op toetjes. Ik ben een enorme fan van tiramisu. Eerlijk is eerlijk, ik ben een enorme fan van alles wat machtig is met roomkaas of slagroom. Je mag mij ook altijd wakker maken voor cheesecake en tegen een goede crème brûlée zeg ik ook nooit nee. 

Hoewel ik vroeger heel fanatiek was als het om tiramisu ging, ben ik er nu achter dat er gewoon veel meer lekkere combinaties zijn. Het hoeft niet altijd klassiek te zijn, toch? Zo heb ik een keer een heerlijke versie met bitterkoekjes en amaretto gemaakt of een versie met kruidnoten speciaal voor Sinterklaas. 

Dit keer maakte ik een versie met mijn favoriete likeur. Dat is likeur 43, maar daar hoort natuurlijk wel iets fris bij. Even geen koffie of cacao. Dit keer een versie met heerlijke verse frambozen.

Deze schaaltjes zijn trouwens van een Gü cheesecake. Heerlijke toetjes uit de supermarkt, maar ik ben vooral fan van de schaaltjes. Zo ziet een portie er toch meteen een stuk leuker uit? Het is ook meteen een stuk veiliger, uit een grote schaal blijf je toch maar lepelen. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik het nu ook nog lastig vond om te stoppen. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.